Julklappar !

Lite sent kanske, men lite av detta fick Theodor i julklapp ! :)













var lite fler småsaker också, såsom leksaker, presentkort osv :)




Grintroll !

Idag så har Theodor helt ratat till att få sig en liten stunds sömn. Han har alltså totalt vägra att sova något alls, på hela dagen !..
Vilket nu resulterar till att man har ett riktigt grintroll här hemma vid just detta tillfälle.
Shii fick jag då jag tyckte att de var så underbart att han sov till halv nio imorse ?! Kan de vara de som gör de ?

Var i alla fall en sväng på Ica för en stund sedan och då gick de minsann mycket bra och sova. Han somnade strax innan vi kom in på ica och sedan när vi kom hem så vaknade han, alltså inte alls någon lång sovstund då vi bor granne med självaste Ica Matfors.

Får väl se hur kvällen blir, tillslut somnar han väl då han verkligen inte orkar vara vaken längre !

Gott nytt år !

Dags för ett nytt år !

Då var de nyårsafton då !..
Imorgon är det den 1:a Januari 2012, gud så konstigt de blir att skriva 2012.
Dom sista åten nu som varit tycker jag bara springer förbi och detta år har defenitivt gått väldigt fort.
Men de kanske är så att de känns så bara för att man har fått barn och man ser för varje dag och vecka som går hur dom utvecklas och lär sig nya saker. 
För Theodor och hans utveckling och färdigheter så har de bara rullat på.
Han knallar och går mest hela tiden nu, så himla roligt att se och man blir ju så himla stolt och varm i hjärtat då man ser han, att han blivit så duktig
! ♥

Talet har de väl inte just gått så mycket framåt, tyvärr.. Men de kommer ju de med !..
Han kan i alla fall säga mamma helt ordagrant och går runt och säger de hela tiden. Rickard försöker lära han pappa nu, men de går lite trögt, han har sagt de en gång men då var de bara Rickard som var hemma och hörde.
Han kan även säga där, fast de låter lite dä i stället ;) Men man vet ju vad han menar med de. Han säger dä och pekar eller går emot de han menar. Så duktig !..

Många tänder har han fått också nu, han har fyra nere och fyra uppe. Eller ja, den fjärde har börjat spricka upp, vilket resulterar i att han är dålig i magen också. Men annars så märks de inte så mycket på honom att han får fler tänder :).. Han sover som han ska och imorse fick vi sovmorgon här hemma !..
De var väldigt skönt.
Han vaknade imorse vid sextiden tror jag de var, gav han nappen och snosen och sedan somnade han om och sov till halv nio. De är inte ofta han gör de ;)

Nu i veckan som var så fick vi brev hem också från dagiset som Theodor ska börja på i Januari.
Datum och tid för inskolning är spikat och de känns underbart, hoppas att han får de bra där ! Inskolningen börjar den 25 Januari halv tio på morgonen fram till lunch då vi bara ska hälsa på osv, på Torsdagen ska vi även vara med på aktivitet på förmiddagen och detsamma blev de på Fredagen. Sedan igen på Måndagen ska vi dit på morgonen och sedan även äta lunch där och på Tisdagen så ska Theodor få prova på att vara där själv utan mamma eller pappa. Undra hur de kommer gå då ? Han är ju jättemammig nu, därför säger han mamma hela tiden också, men de kanske har lagt sig då ? Vem vet !



Mammas stoooora kille ! ♥


Tisdag

Natten till igår var den värsta natten jag någonsin varit med om !

S t o r m . s e ! Vaknade vid tretiden på natten av världens liv ute. Fönstren skakade och de blåste som bara den.
Vi bor mitt i matfors, i ett hyreshus precis bakom ica, alltså vid deras lastkaj eller vad man nu ska kalla de. Klev ju i alla fall upp en sväng på natten där för att se hur de såg ut.
Soptunnorna som tillhör ica låg lite här och där och en dörr där på baksidan hade öppnat sig och slog fram och tillbaka när de blåste. Lite läskigt att se tycker jag !..
Har ju läst i tidningar och hört av andra att stormen hade slitit av tak osv på en massa hur plus att de är många som är utan ström fortfarande sedan stormen var. En utav dom är min mamma. Dom har fortfarande ingen ström (vad jag vet) hemma hos dom. De blir ju så långtråkigt också i längden då man varken kan sitta och se tv eller sitta vid datorn och internet, ja har man mobilt internet kanske de funkar ?!

De blåser ju lite fortfarande också, är stormen Dagmar påväg tillbaka eller är de bara lite blåst som ligger kvar eller vad man ska säga ?..
Tror aldrig jag har varit med om något sådant här förut och vill inte gärna vara med om de igen, usch och fy !

I alla fall, nu ligger Theodor och sover och har gjort de i några timmar så han vaknar nog alldeles strax och vill äta lite lunch. Idag ska han få plättar med sylt, grädden är ju tyvärr slut :( Men han får lite banan till efterrätt då i stället ! De är något han gillar :)

För mig blir de att diska undan lite disk och plocka lite här och förbereda för middag som idag blir fisk för mig och Theodor och korv för Rickard då han inte äter fisk. Sedan efter de så blir de en sväng in till birsta för att leta en sladd till vår nya kombinerade scan, kopiator och skrivare. Fyndade den igår då jag var ut dit på mellandagsrean med Lotten.
Såklart så var de ju ingen USB-sladd (sladd mellan datorn och skrivaren) med så de är de vi är på jakt efter samt lite fotopapper ! :) Så himla skönt att ha skrivare, slippa en massa krångel eller bilresor för att skriva ut samt att kunna skriva ut en massa fina bilder på lillälskling ! ♥

Jag är ju en sådan som bara  ä l s k a r foton, ramar osv :)



Myser !

Sitter eller ja rättare sagt ligger och myser med älskling och Ozzy (vår kisse) i soffan. Theodor ligger numera och sover, han somnade redan runt sextiden då vi kom hem från Marianne. Men sedan han somnade så har han sovit oroligt, blivit täppt i näsan osv. Jag hoppas att han inte blir sjuk nu :( .. Nu sover han i alla fall igen, han vaknade till och var ledsen en sväng, men efter lite näsdroppar och lite mer välling så sover han nu igen. Ska se lite film nu och äta lite gotta ! :) Ha en trevlig kväll :)

Juldagen !

Dagen efter Julafton.

God jul och god fortsättning eller vad man säger !
Igår var de ju som sagt julafton och vi hade fullt upp hela dagen. Var till Rickard's mamma Marianne en sväng först, sedan åkte vi till Jeanette, Rickard's syster och sedan avslutade vi dagen och kvällen hemma hos min mamma ute i juniksär. De blev mycket ätande, julklapppar och en massa glada miner ! :D Precis som julen ska vara.

Theodor fick mycket fina julklappar och verkar mycket nöjd. Dock så blev de inte alls så mycket bilder under gårdagen. Kameran var ju såklart med, men den började strejka så de blev nästan bara en massa suddiga bilder, tråkigt !.. Men några blev de i alla fall, huvudsaken de !

Jag och Rickard fick även en julklapp av Marianne, något som vi behövde då vi bara lånar Mariannes då vi behöver den, men nu fick vi en egen.
Nämnligen ett våffelgärn, dubbelt dessutom så de går snabbare då man gräddar ! :) Hur bra som helst !
Vi fick även en kväll ute med bio och mat av min pappa. Så himla behövligt, skönt att få åka iväg och vara bara vi två och inte bara vara mamma och pappa hela tiden. Så de kommer bli använt här framöver !

Nu snart så ska vi packa ihop oss och gå bort till Marianne för att äta lite mer julmat och umgås mer med Rickard's släkt eftersom att de inte blev så mycket av de igår, bara lite snabbt liksom !.. Tar med mig vår lilla kamera idag och se om jag kan få lite bilder med den i stället för systemkameran som jag måste se över och se vad de kan vara som gjort att de blev som de blev igår.

Här är några bilder sedan igår i alla fall
:





Granen hos mamma :)



Preethi och lilla Silje



Silje



Fin älskling


Namn-Nappar !

Skickade nyss efter lite nya nappar till Theodor som han ska få ha då han börjar på dagis.
Ni kanske tänker, ja men de är väl bara att gå på Ica eller en annan affär och köpa nappar, varför skicka efter ?!

Jo jag ska säga varför jag skicka efter nya nappar. För de första så är dessa lite mer personliga och sedan också för att de inte ska blandas ihop med några andra barn då han väl gå på dagis.
Dessa är nämnligen namnmärkta !

Lite svårt att märka en vanlig napp kan jag tycka.



Dessa blev de, 3 st för 126:- , vilket då blir priset när frakten osv är inräknad !


Dagen före dopparedagen !

Dagen före den stora dagen !

Imorgon är de Julafton och jag har inte alls någon julkänsla. Försöker få lite med att sitta och lyssna på lite julmusik, kan säga de är mysigt i alla fall !..
Liten ligger och sover, jag har nyss betalat alla räkningar som man får i brevlådan varje månad, vare sig man vill de eller inte och Rickard jobbar. Men han har strax jobbat klart kan jag tänka mig så han kommer väl hem snart.
Då blir de lite mat för lillen, sätta tillbaka bilstolen i bilen och åka bort till Lunde.
Rickard's pappa bor där och han hade köpt en julklapp till Theodor som vi ska dit och hämta och hälsa på lite :).

Senare i eftermiddag/kväll så tar vi och åker iväg till Sköns kyrka och kyrkogård för att sätta ut lite ljus på Sune's grav (Sune var en god vän till Rickard och även en gång i tiden hans svärfar).
Han ska väl också få ha det lite fint nu i jul :)
Sedan är de i stort sett bara att vänta in morgondagen. Lite småplock som ska göras här hemma bara.
Plocka undan, vika lite tvätt och ta fram vad man ska ha på sig imorgon.
Jag vet ju ännu inte vad de blir för något så lika bra man kollar de ikväll och tar fram.
Måste kolla igenom Theodor lådor också och se vad för fint han ska få ha på sig.

Såhär blir vår Julafton
:

• Lite julfrukost här hemma.
• Åker iväg och får "Jullunch" hos Rickar's syster och firar lite med släkt och vänner (Rickard's sida).
• Spenderar resten av eftermiddagen med julmiddag & kvällen hemma hos min mamma i Juniskär
med lite släkt och vänner (Min sida).

Sedan får vi se om vi blir kvar där tills på Juldagen eller om vi åker hem på kvällen :)



Theodor julen -10 ! ♥



BVC besök !

Kom nästan nyss hem igen efter att ha varit en sväng upp på BVC med liten. Har varit orolig ett tag angående hans vikt, tycker de ser ut som han gått ner i vikt osv samt att han hade ett utslag i stjärten som han haft i över en månad som inte vill ge med sig. Så vi tog oss en sväng på BVC då helt enkelt !

Sköterskan tittade lite i stjärten på honom och kände och de visade sig att de var svamp av något slag, så fick tips på vad man ska ha för salva som vi sedan köpte med oss hem från apoteket.
När vi var på BVC sist, vid ett-års kontrollen så vägde lillen 10.6 kg, redan då så hade han gått upp dåligt och låg då under sin viktkurva :/ .. Men nu när vi vägde honom så hade han gått upp, nu väger han 11.2 kg så de var inget att oroa sig över :)
Han hade också växt lite på längden, så de kanske var de som gjorde att de såg ut som att han gått ner i vikt ?.. Han hade växt en halv cm på en månad i alla fall, så nu är han 81.5 cm lång ! :)
Han kommer bli riktigt lång då han blir äldre, men då är både jag och Rickard lång också så.

Just nu ligger han och sover i alla fall. Han var totalt slut och somnade i mitt knä då han hade ätit. Men tröttheten kom väl ikapp honom då han inte sov något alls igår. Vem vet ?!..
Jag sitter i alla fall här och tar de lite lugnt, lite senare vid tretiden så är de dags för tvättstuga. Måste säga, ÄNTLIGEN !.. Har inte funnits någon ledig tid på en vecka så jag kan säga de att jag har inga kläder alls rena nu. Så de är ju ganska mycket tvätt att tvätta nudå, men skönt ska de bli att få lite kläder som man kan använda ! ;)
Alla vill väl tvätta osv innan jul, för vem vill tvätta då liksom ?..



Förra årets lilla tomtenisse ! :)


Såklart !

Skrev i tidigare inlägget att liten nyss hade somnat efter mycket om och men. En stund efter att jag hade skrivit inlägget så vaknade han och verkligen total vägrade sova mer, så han har väl kanske sovit en halvtimme på hela dagen. Så behöver jag meddela att han var slut nu ikväll ?..

Nu efter en kissblöja, en bajsblöja och lite välling så sover han äntligen. Bara att hoppas på att han sover hela natten nudå. Fick lite sovmorgon imorse, klockan var åtta då Theodor väckte mig :)
Så då var de en nöjd mamma som klev upp då !
Rickard har åkt iväg med sin brorsa till skjutbanan för att skjuta lite. Så de jag då ska roa mig med är att sitta lite här vid datorn i lugn och ro och sedan slå in lite julklappar så de är färdigt ! :)

Igår var nämnligen jag och Theodor iväg till birsta med Lotten och var där hela dagen. Köpte de julklappar jag skulle och sedan blev de en sväng in på Ikea också. Därifrån fick jag med mig två st mattor och tallrikar i plast till Theodor :) De var en mysig dag, men ack så ont jag hade i fötterna efter allt springande ! Huuua ..

Dessa fina mattor var de i alla fall, 49:-/st :)


Datum för inskolning klart ! :)

Då ligger liten och sover för en gång skull. Han totalvägrade sova när jag tyckte han skulle sova, men efter lite mer lek och lunch så somnade han på två röda :) ..

Jag har tagit och plockat undan lite här hemma och så. De enda som ska göras nu är att ta tag i disken och senare kanske dammsuga. Får se vad man hinner med, disken ska i alla fall göras !
Måste gå iväg på ica en sväng sedan också då liten vaknat, lite som ska handlas till middagen osv.

Idag fick jag (Theodor) besked om dagis. Vi har ju fått besked tidigare om att han fått plats på Bällsta förskola, men idag fick dag och tid för början av inskolning. De kommer att vara Onsdagen den 25 Januari klockan 9.30, så de är drygt en månad kvar. Känns helt otroligt med tanke på hurt fort detta första år av hans liv har gått. Nu har han blivit så stor så han ska börja på dagis ?!.. Men samtidigt så är man ju väldigt stolt också. Han har ju böjat gå riktigt nu också, la upp en video för någon vecka sedan då han gick. Men nu går han ju mest hela tiden, inte ofta han kryper nu.
Han har ännu inte lärt sig att ställa sig helt själv utan stöd, men de kommer väl någon dag här de med.
Verkar i alla fall inte vara så långt ifrån !..

Snart är de Julafton också, bara 3 ynka dagar kvar och jag har inte en enda liten julkänsla i kroppen ?!..
Men julklappar till alla barn är klart i alla fall, vi ser ingen mening längre på att ge varandra i släkten just några juklappar. Huvudsaken alla barn får ;)
Men, vi har några små gåvor som vi kommer ge bort i alla fall till några i släkten så helt tomhänta blir dom ju inte. Lite nyfiken blir dom nog allt om dom läser detta ;)
I alla fall, de enda som är kvar är att slå in dom. Kanske blir de idag eller en annan dag här innan jul !..

Ha en bra Onsdag !

Måndag, bra start på veckan !

God kväll :) Har blivit mycket inlägg skrivna på kvällskvisten numera.
Jag och Rickard åkte in till stan idag vid tretiden, Theodor fick då vara kvar hemma med farmor för att Rickard skulle iväg på möte samt middag med jobbet och jag skulle göra lite ärenden.
Var in på körkolan och köpte på mig ett bilpaket.

I paketet ingick:
• Teoripaketet inkl. obegränsat antal internet-tester hem.
20 Körlektioner.
Riskettan.
• Halkbana.

Teoripaketet behövde jag inte då jag köpte de för ett bra tag sedan. Närmare bestämmt då jag skrev in mig, så den kostnaden drogs av
och de hela blev lite billigare :)

De är ju en bra start i alla fall och de känns jätteskönt att man ska få de gjort nu.
Bokade in två dubbla körlektioner på 80 minuter vardera.
Den första lektionen blir den 30/12 klockan 10.45 och den andra den 4/1 klockan 9.00.
Så vi får se hur de hela går då med tiden.

Sedan träffade jag upp Johanna och vi gick runt lite på stan och sedan åkte vi hem till henne. Skulle köpa med mig lite chokladtoppar hem. De var mest Rickard som var sugen och Johanna bakar dom så då blev de några stycken som vi fick med hem :)
Sedan åkte jag med Rickard och Johnny när dom var klar eller ja då Rickard var klar, Johnny agerade chaufför ;)

Ja, jag säger då de ! :D

Satt nyss och tittade på en gammal gymnasievän (Joakim Forsberg)'s blogg. Där hittade jag en video som jag bara måste dela med mig av här. Trodde inte att de skulle vara så roligt som de faktiskt var !


Söndag

Idag har jag och Theodor fått roa os själv som vi ändå i stort sett gör annars varje dag, men ändå !
Rickard har varit och hjälpt min mamma och mormor med några möbler som skulle köras lite här och där och eftersom att Rickard hade jobb-bilen så blev ju de hela mycket enklare !
De hade i alla fall gått bra, vilket är kanon.

Jag och Theodor har bara tagit de lugnt. Vi har ut en sväng på eftermiddagen och åkte lite pulka, men blev inte ute så länge eftersom att de snöade så mycket och man blev ganska blöt av snön som föll.
Men de blev ju en liten stund i alla fall !..  Sedan blev de tidigt middag idag också.
När Rickard kom hem strax efter tre så kokade vi lite pasta och värmde upp skinksåsen som jag hade gjort idag på dagen för att spara in lite tid på eftermiddagen. Rätt så smart tycker jag, de funkade jättebra och lillkillen tyckte om maten. De var verkligen en hitt, så de kommer göras fler gånger.

Var bort en sväng till Marianne då vi hade ätit. Där hade hon besök av Tony och lilla Alva. Så där blev de lite surr och lekande innan vi begav oss hem igen. Alva var så svartsjuk då Theodor också tog upp en massa uppvärksamhet så hon gick runt och sa : - Alva ... Alvaaas !! hehe..
Ja, dom är ju för söt dom små liven. De var nästan så att Theodor sa Alva innan vi gick hem.
Eller de lät väl mer : - Ava ! :P

Nu ligger Theodor och sussar så gulligt i sin säng och vi ska mysa ner oss lite i soffan. Kanske slår igång en film, vem vet ;)

Ha en bra Söndag !


Fredag !

Idag började dagen med ett olycklig besked då jag kollade statusen på min "profil" på Alvis (studerandekonto komvux). Där stod de nämnligen att de var platsbrist och att jag ej kommit in på utbildningen jag sökte i höstas. Skrev de i ett tidigare inlägg också, men just då i skrivande stund så var jag så ledsen så skrev ganska luddigt.
Nu har de hela lagt sig och har nu fått en tid för att träffa en studievägledare så jag kan läsa upp mina betyg.
Så de verkar som att de hela kommer att lösa sig i alla fall !..

Sedan på eftermiddagen så gick jag och Theodor en promenad med pappa som nyligen flyttat tillbaka till Matfors och Annelie och lilla Silje som var där och hälsade på.
Vi gick en sväng runt stallet, men är väldigt förvånad måste jag säga. Dom hade inte alls sandat eller lagt på grus så de var mer eller mindre blank-is, så de är egentligen inte konstigt att folk ramlar och gör illa sig rejält !
Ja, mysigt var de i alla fall att få umgås med dom. Theodor som alltid varit så liten blev helt plötsligt sååå stor !
Helt otroligt hur fort tiden går.

När vi kom hem myste vi, åt lite mellis och lekte. Rickard slutade tidigt idag då han körde själv så han var också med i stor del av dagen. På kvällskvisten (innan Theodor skulle läggas) så tog jag och skrivade isär skötbordet och ställde in de i förrådet. Vi kan numera inte byta blöja på skötbordet eftersom att Theodor är som en elvisp. En kompis till mig drömde också för ett tag sedan att Theodor hade ramlat ner i badkaret
(skötbordet stod bredvid badkaret). Kände att de var en bra idé att då ställa undan skötbordet.
Vi behöll madrassen så man kan ha honom på golvet för att förhindra att någon olycka ska inträffa !..

De är väl i stort sett så vår dag har sett ut idag.

Har en nyhet också, en bra nyhet !.. De gynnar mig i alla fall.
Till veckan är de nämnligen klart och dags för mig att äntligen börja med mitt körkort.
PÅ RIKTIGT ! Ska bli så otroligt skönt, 21 år och har ännu inget körkort.
De är väl på tiden nu !



De dyrbaraste i världen är du !

Olyckligtvis !

Dåså !.. Väntar fortfarande på besked via posten angående antagning till utbildningen.
Dom är väldigt sen, men nu är de klart. Var in på min "profil" på komvux's hemsida och där stod de då olyckligtvis att de var platsbrist. Alltså kom jag inte in !.. Men de hade jag förstått, aldrig något som går min väg.

Så här ligger de till nudå. Är mammaledig fram till i slutet på Januari, sedan kommer frågetecknen då. Pratade med en studievägledare och vi ska ses den 4:e Januari och kolla igenom vad jag kan göra. Har lite betyg som jag kan läsa upp eftersom att jag inte har ett slutbetyg sedan gymnasiet.
Så vi ska kolla vad de är jag kan söka för ämnen.
Jag måste ju få in en inkomst eftersom att jag inte har något jobb att återgå till efter mammaledigheten. Man kan ju inte leva tre stycken på en inkomst. Så de löser sig nog ändå ! :)

Ni är mitt allt ! ♥


Kommentar om blondin !

Fick en kommenar om de här med att jag ska avfärga håret för att kunna bli blondin igen.
Ett "tips" att jag ska börja med att göra slingor till och börja med. Men de är så jag alltid har gjort förut, har endast avfärgat mitt hår en gång tidigare. Då blev jag orange, vilket som känns väldigt självklart. Men när man ska börja med att slinga håret några gånger innan man färgar de så tar de enormt mycket längre tid, men håret mår ju bättre då i för sig. Men ska ta och prova med avfärgning och se hur de blir !

Såhär såg jag ut sist då jag avfärgade håret !



Då hade jag väldigt mörkt hår, nästintill svart. Så kan ju hoppas att de blir ungefär samma färg denna gång. Tyckte de nästan var lite häftigt med den färgen som blev efter avfärgningen :)

Blondin !

Nu sover liten en liten sväng.
Har haft mamma/mormor här på besök i dag. Vi har varit ute en sväng med hennes vovvar och Theodor har fått åka pulka. Han verkligen älskar att åka pulka. Han provade även att sätta ner handen i snön en sväng (utan vantar) och hans reaktion blev grin. Men de är ju väldigt kallt så kan ju förstå de !..

Här dom närmaste dagarna (vet inte när) så ska jag exprimentera med mitt hår, ska göra en avfärgning så jag kan bli blond igen. alla tycker att jag ska vara blond för att de flesta tycker att jag passar allra bäst i de i stället för mörkt. Så får se hur de blir när de hela är klart. Håret kommer ju bli orange efter avfärgningen, har varit med om de förut, kan väl inte vara hela världen ? Får väl gå med mössa då nu när de är vintertider och allt ! ;D

Jag som blondin !


Våffelmiddag !

Idag blev de våfflor till middag här hemma. De var väldigt uppskattat av vår lilla herre ! ♥









Mö mmmöö, de var hans betyg ;)


Drakborgen

Igår så åkte vi i alla fall på drakborgen så att Theodor fick leka lite.
Dock så var de väldigt mycket folk och mycket barn där så vi blev inte kvar där så länge. Theodor blev näst intill översprungen av alla "stora" barn som var och lekte i den lilla småbarn/baby borgen som är för de allra minsta. alltså typ för 1-2 åringar. Vilket jag tyckte var extremt irriterande. Samt att de var barn där som inte kunde samsas med leksakerna utan en kille i kanske, 2-3 års åldern puttade och grejjade på Theodor bara för att han ville utforska en sak som han skulle ha.

Tror vi åker dit en vardag i stället då de inte är så mycket folk där :) Men lite bilder blev de i alla fall !



Gungar på draken :)



Roligt !





Försöker gå upp själv ! :) ♥



Finast

Men de syndes på honom att han verkligen hade roligt.


Idol !

Nu är de Idol-finalen som gäller här hemma.
Vill så gärna att Robin ska vinna, såklart !.. Amanda, hon är bra hon med, men tycker ändå att Robin ska vinna.
Är de så att de blir Amanda som vinner så vet jag med stor sannolighet att jag inte kommer lyssna på hennes musik något alls. Kanske lite, beror på vad de i så fall är, men hon är inte min favorit. Tror ni redan förstår vilken av dom som är min favorit ?! hehe ..

Theodor ligger äntligen och sover i alla fall. Han ville verkligen inte sova ikväll. Han totalvägrade. Men imorgon så kanske de går lättare efter en dag på drakborgen. Blir nämnligen så vi åker dit imorgon, är de så att de inte skulle vara så bra väder så blir vi väl kvar hemma, men hoppas verkligen att vi kommer iväg ! :)

Näe, nu måste jag fortsätta kolla på Idol !

Fredag

Sådär, då har jag gjort om lite igen. Tror dom flesta förstår att jag bara gjorde de för att visa att jag kan göra vad jag vill med denna blogg och dessutom för att retas.. bara lite ;) haha !

Vilket väder vi har idag då :/ låter som en gammal tant som öppnar ett samtal med hur vädret är idag. Men de verkar faktiskt inte alls vara något vidare väder alls idag. Vi visste ju att de skulle vara dåligt väder och halvsnöstorm, men jag tycker bara att de verkar komma regn ?..
Ser ju att de är snö också, men de blir bara blött ute.
Man ser inte just någon snö på backen, bara slask. Uscha !
Så idag blir vi bara inne, de enda jag ska göra idag som gör att jag måste g ut, de är för att lägga en brec på postlådan som ska skickas iväg. Men de får bli sedan på eftermiddagen.

Theodor ligger och sover nu och jag tar de bara lugnt. Rickard är på lång lunch möte på scanic hotell Gärde idag med jobbet. Julbord och grejjer. Han sa att de skulle sluta vid två, så får se om han kommer hem då eller om han ska på jobbet efter, de har jag ingen aning om.


Folk, jag förstår inte ?

Såg för en stund sedan att jag hade fått en lite elak och spydig kommentar här på boggen förut om min blogg och att jag byter header hela tiden osv. Jag tar inte åt mig, tycker bara att de är onödigt att kommentera. De är lätt att vara elak och spydig på internet, men hur är de i verkligheten då ? Då är de inte samma sak.
De är många som inte alls våga prata eller säga sådanna saker om man står framför dom.
Aja, nog om detta.. Ville bara skriva av mig lite om detta. Bara så du vet så byter jag header och grejjar på hur mycket jag vill då de är min blogg och den är till för att JAG ska få skriva av mig och vara öppen.
Stör de dig så sluta läsa då !

USCH !

Nu till något roligare.

Imorgon är de äntligen helg igen. Veckorna går väldigt snabbt tycker jag, vilket är härligt.
Får se hur vädret blir i helgen, skulle vilja åka till drakborgen med Theodor eftersom att han ännu inte varit där. Rickard tycker han är lite för liten, men samtidigt så tycker jag att han borde få prova på lite. Skulle vara roligt och se hur han reagerar. Så får se hur vädret är och hur vi mår och hur orken är osv.
Men får jag bestämma så åker vi dit ! :)



Näe, nu lite mys i soffan med älskling innan man lägger sig. Har huvudvärk och har haft de heeela dagen !

God kväll/natt !

Ett försök i alla fall !

Nu sitter jag här med datorn i soffan och ska försöka knopa ihop ett inlägg.
För bara en liten stund sedan (precis innan Bonde söker fru började), efter mycket om och men. Han har verkligen blivit svår att få och sova på kvällarna. Kanske beror de på att han sover för mycket på dagen ?.. Måste försöka få han att orka med så han bara kan klara att sova en gång per dag. Men de där beror ju också på om han varit vaken på natten, vaknat tidigt på morgonen osv.

Rickard är på skytte och lär väl komma hem om en stund.
Dagen idag har vi inte gjort så himla mycket. Vi har bara tagit de lugnt och myst mest hela dagen.
Men de är skönt de med ! :D

Näe, nu måste jag fortsätta att se klart på Bonde söker fru :)

Namnlapparna

Då har namnlapparna kommit.
Så någon dag här så ska jag ta och rensa bland Theodor's alla kläder och sedan börja stryka på lite lappar !..
Lär ju bli en hel dags göra de, men de är ju för en god sak och behövs göras innan de är dags. Vill ju inte stå dagen innan och grejja för då blir de ju bara stress osv. De orkar jag inte alls med !



Såhär fina blev dom ..


Liten Theodor uppdatering ! ♥

Idag så har de precis gått en månad sedan Theodor fyllde ett år. Gud vad jag tycker den månaden har gått fort. Kändes som att de var igår han fyllde år i princip ?!.. Tiden bara rinner iväg. Så idag är han 13 månader gammal, ett år och en månad ♥.. och kärleken bara växer !
Just nu ligger han och sover sedan en timme drygt. Han har börjat sova länge på förmiddagen numera. Han är så himla trött på morgonen så efter välling och lite lek så kan han sova flera timmar. Igår så sov han 3 timmar och har även märkt att han verkligen inte alls gillar att bli väckt. Då är han så enormt grinig och man måste sitta med han i knäet ett bra tag innan han kan gå ner på golvet igen. Får se hur länge han sover denna förmiddag !

Annars så är allting här hemma som vanligt. Theodor utvecklas och mår bra !..
Nu har han 6 tänder, fyra nere och två uppe. Han har fått som vampyrtänder uppe, huggtänder. Så himla sött. Han lär sig mer och mer att stå själv utan stöd och har till och med tagit sina första steg. De har han kunnat sedan ett tag tillbaka, men samtidigt så är han väldigt feg för att gå mycket själv. Lära-gå vagnen vill han inte alls gå med, har ingen aning varför. Men brukar träna med han varje dag att gå. Han går jättestadigt själv om man bara håller i ena handen, så tror inte att de är så himla långt borta innan han går för fullt här hemma :).. Han har blivit så stor, och så snabbt !

Om drygt en månad så börjar han ju på dagis också. Sökte ju i höstas att han skulle börja from 25 Januari (då min mammaledighet tagit slut) och de är ju ungefär en månad kvar, eller ja en och en halv för att vara noga. Men de känns så nära och ju fler dagar som går så blir de ju bara närmare och närmare. Är han redo ? Är jag redo ? Jag har ingen aning !.. Jag som är så van att vara med han varje dag, vilken omställning de blir ?!.. AAAHH !



Var ju inte alls länge sedan han var sådär liten !.. ♥


Dags för nytt !

Ombyggnad pågår !!

SF-Presentkort !



Jag är med och tävlar om ett presentkort på SF-bio hos chickmommy.se.

Är du också sugen på att tävla ?.. Klicka på bilden !


Finaste ♥


Namnlappar

Eftersom att de är ynka drygt en månad kvar tills Theodor börjar på dagis så tyckte jag att de var dags att beställa hem lite namnlappar ! De behövs ju så att man ser vilka kläder som är just Theodor's om de skulle vara så att de kommer bort något på dagis så är de större chans att man får tillbaka de och att de inte blir någon förväxling mellan barnens kläder osv.



De blev både påstrykbara och klistermärken. Är de så att jag kommer behöva flera så får jag skicka efter fler då, svårare än så är de ju inte. Får se hur långt man kommer med dessa ! Är ju ute i ganska god tid ändå så skulle de fattas så hinner jag ju beställa fler :) ..

 


Söndag

Godmorgon Söndag !..

Imorse hade jag en liten sovmorgon då Rickard klev upp med Theodor. Vaknade runt åtta av att Theodor skrek och grinade då Rickard försökte få honom och sova. Så då tog jag över, vi kollade lite på barnprogram på tv:n i sovrummet och sedan såklart Julkalendern :)..

För en stund sedan klev vi upp och nu sitter vi i köket och har nyss fikat frukost och tänt de andra ljuset eftersom att de är andra advent idag !.. Rickard ligger och tar igen sig lite i sängen, han var ju uppe med Theodor redan vid fem imorse så jag kan förstå honom :)
När vi har fikat klart och jag har drukit upp mitt kaffe så ska Theodor få sova en liten stund. Han ser rätt så trött ut och eftersom att han vägrade förut när Rickard försökte så går de nog lättare att få han och sova nu om en stund i stället.

Idag har vi inte så mycket inplanerat. Men de är ju som vanligt de också. Vi brukar ta helgerna som dom kommer så att säga. Man får se vad man hittar på helt enkelt !

Ha en bra dag !

Lördag

Godmorgon Lördag !

Ja då är de helg igen. Tycker denna vecka har gått så otroligt fort.
I torsdags så började jag och Theodor att titta på Julkalendern för detta år som heter "Tjuvarnas Jul". Hittills så tycker jag att den verkar bra i alla fall.. Är man barn så tycker man nog att den är bra ! ;)

Idag har vi inte alls så mycket inbokat för dagen. Rickard ligger fortfarande och sover och lillen somnade nyss igen efter att ha varit uppe en stund. Så då passar jag på och sitta vid datorn och kolla lite på tv i lugn och ro.
Rickard skulle åka ut till Stöde senare till sin bror för att hämta lite saker som han ska ha till vår bil så den blir klar någon gång :).. Jag och Theodor ska försöka hinna med att gå ut en sväng lite senare också.
Får se om Johanna kommer på besök senare eller om hon skulle umgås med pojkvännen. Får se lite senare hur de blir med de ! :)

Ha en bra dag ! :)