Provsmakning av mat för första gången :)

free graphic for myspace

Idag fick han prova Sempers med smak av Potatis och palsternacka. Var visst inte så himla uppskattat :P


Söndag

Inatt har inte varit den bästa natten. Theodor har vaknat ungefär varannan halvtimme, men han somnar som nästan på en gång när man tittar till han. Men man hann bara somna om så vaknade han igen. De var Rickards tur och ta han i morse, men de blev ju som sagt i natt också. Stackarn !.. Men man får ju räkna med sånt när man har ett litet barn. Så de har som sagt varit lite jobbigt i natt, men tror att jag vet vad de beror på. Han var jätte nällig igår eftermiddag och ikväll och ville inte sova. Han somnade tidigt, så kanske beror på de ?!..

Aja, i alla fall så visste jag att jag hade tvättstuga idag. Men var lite osäker på tiden. Hade för mig att de var klockan tolv så jag packade ihop tvätten och gick ut i tvättstugan, då visade de sig att de inte var förrän klockan tre jag hade tid :/ så då blev man lite less. Så i stället för så tog jag mig en liten promenad med Theodor i vagnen samt fick in på Ica. Så då fick man ju de gjort också :).. Handlade lite till middagen, de blir ris och Uncle Ben's sås med kyckling i :) De ska bli gott.. Lillen ska få prova på lite mat idag också tänkte vi. Visst de är från fyra månader, men de är precis en vecka kvar idag tills han blir fyra månader så tror inte att de är just någon fara att smaka en liten sked mat :).. Ska bli lite roligt att se vad han gör för min när han får smaka :P hehe.. Ska fota också så ni får se hur de gick !..

Nu ska jag ta och tina kyckling i mickron och förbereda maten.

Lördag

Igår så följde jag och Theodor med Elin och Casper till birsta. Vi gick runt i birsta, shoppade lite samt hade de väldigt trevligt.. Handlade lite saker till lillgubbe. Bland annat en bitring som verkar vara uppskattad, nya nappar, två pyjamaser och en mysig och varm jacka/tröja. 
Rickard kom och hämtade oss i birsta vid fyra-tiden och då åkte vi upp på babyproffsen och fick lite råd om vad man ska skaffa för bilstol. Så nu håller vi på och funderar på vad de ska bli för stol. Ska åka på barnenshus också och titta tänkte vi, ska ju ut till birsta idag igen :P ska storhandla mat och gå en sväng på biltema, kanske blir de en sanbbis på barnenshus också :) vem vet !..

När vi kom hem gjorde vi lite mat och sedan var de dags för lillen att få ett bad. Använde badskum för första gången, han tyckte de var lite läskigt i början och gjorde lite grimaser men de gick fort över. De märks verkligen att han älskar att bada, vilket är ju jättebra :)..

Nu ska jag ta och göra mig klar, Rickard ligger fortfarande och Theodor sover också där med honom. Ska väcka dom när jag är klar och ge lillen mat innan vi åker inöver :)

Lite bilder
:)




Bitringen :)

Pyjamaser från KappAhl



varm jacka/tröja från H&M



Badpojken :)



Du är de finaste jag vet ! ♥

Birsta !

Godmorgon.
Ja, igår blev de tyvärr inget inlägg. Sammt i alla fall och planderade lite angående dopet på Theodor som kommer äga rum i April :) Drygt en månad kvar !.. De kommer bli så bra så.
Ska ringa pastorsexpeditionen nu på morgonen och kolla lite saker som jag glömde kolla igår :/.. Man kan ju inte komma ihåg allt. 

Nu trotsar vi kylan (fast idag var de ju inte så kallt?!) och ger oss ut till birsta med bästa Elin och Casper :). Har suttit inne hela veckan nu i princip så de är man ganska trött på nu.. Ska ta och klä på lillen nu så de är gjort och vänta på att klockan ska gå :) åker härifrån 10.55.
Uppdaterar ikväll !

Planering av dop :)

Godmorgon.
Igår kväll så hade vi Elin på besök. Vi såg halv 8 hos mig och Sofias änglar sedan så var de dags för henne att röra sig hemöver. Theodor åt sista gången igår mellan sju och halv åtta och somnade runt åtta. När vi gick och la oss så drömde lillen som bara den. Han småskrattade samt "pratade" en massa :).. Så otroligt söt, jag och Rickard låg och småskrattade en stund. När jag tog fram telefonen och skulle spela in så slutade han såklart. Varför blir de alltid så ?!.. Han vaknade imorse vid kvart i sju, gav han mat och la oss i soffan och sneglade lite på tv. Theodor somade till en halvtimme ungefär och när han vaknade gick jag och gjort i ordning lite frukost till mig. 

Jag och Elin satt också och småpratade lite om dop och så för Theodor så de ska bli av. Förmodligen blir de i slutet på april, början av maj (om de blir som jag tänkt). Men vad ska man bjuda på tro ? Tårta är ju självklart, men mer då ? Ska man chansa på smörgåstårta :) de är ju så otroligt gott, mumms !.. 
I alla fall så kommer min syster Annelie hit imorgon och ska planera lite med mig eftersom att Rickard inte är så himla intresserad av planering osv.. De blir även så att Annelie och Preethi ska bli Theodor's gudföräldrar. Dom blev så otroligt glada ! :)
Så imorgon blir de till att ringa och kolla lite tider då, hoppas att de är "ledigt" när jag hade tänkt mig att de skulle äga rum :)

Näe, nu ska jag ta och bädda sängen samt klä på lillen för dagen. Måste klä på mig och så jag med eftersom att de ska komma en och koppla elen till fläkten idag, man måste ju ha lampa :).. Får se om han kommer idag, han skulle i alla fall komma denna vecka, så de är bara att hoppas på att dom håller vad dom lovar denna gång.





Då, nu..


Äntligen :)

Ååh, äntligen !.. En man kom hit förut och undrade över om vi skulle ha en fläkt som skulle sättas upp. Ja de ska vi ju såklart. Han sa att han visste att någon i vårt hur skulle ha en, och nu idag (som jag fattade de) så fick han reda på att de var vi som skulle ha den ! :).. Så han ska komma hit lite senare och sätta upp den, gud så vi har väntat. Vi har väntat på de ända sedan vi flytta in i princip.

I alla fall så är Theodor väldigt rolig nu. Han pratar som bara den med lampan som vi har i vardagsrummet, han tittar på den och sägen en hel del ramsor till lapan. :) så himla söt och underbar ♥..

Annars idag vet jag inte alls vad man ska hitta på. Blir nog bara till att vara hemma och mysa. Rickard kommer hem strax före tre så får se om man hittar på något då :)

Besök

Idag på dagen så fick jag och Theodor lite besök av Elin och lille Casper :) De var mycket trevligt, de blev en liten promenad och en massa pratande innan de var dags för dom att röra sig hemöver.
Rickard jobbade förmiddag idag och gör de resten av veckan så han kom hem strax före tre. Vi har mest tagit de lugnt sedan Elin och Casper gick. Har ätit middag (Ris & Chickennuggets), samt att jag bara för en liten stund sedan tog en varm dusch, var så himla frusen och har varit de i två dagar nu, kanske en förkyldning på G ?!.. Hoppas i alla fall inte de..



Näe, nu är de dags för lite mys med mina älsklingar i soffan innan minstingen ska sova :)

Måndag

Godmorgon

Imorse så vaknade Theodor ganska tidigt, vet inte riktigt vilken tid de var, men tror de var runt sex-tiden. Jag tog upp honom och la han i vår säng bredvid mig. Han somnade om, likaså jag. Sedan vaknade han igen vid 8 så då blev de morgon målet ersättning. Han var vaken en stund och nu har han precis somnat och sover sin förmiddagslur. Han kommer nog sova en 15-20 minuter ungefär. Då blir de blöjbyte och påklädning och sedan lite tv i vanlig ordning. Sedan vet jag inte vad vi ska hitta på. De återstår och se. Ganska tråkigt väder ute också så de blir nog ingen promenad heller. Men man ska ju aldrig säga aldrig. Blir nog en sväng på Ica i alla fall :)

Idag hoppas jag på att få något roligt i postlådan. Beställde lite bilder från extrafilm förra veckan, bilder som jag ska sätta in i boken som Theodor :).. Sedan beställde jag ju ett paket förra veckan också så de kommer nog nu i veckan med lite vårkläder till mitt lilla hjärta ♥.. Ja, jag beställde kläderna i strl 74, så de kommer nog passa perfekt till våren/sommaren ! :)

Vi har i alla fall tittat lite efter en ny bilstol till Theodor och vi har hittat en som vi hoppas finns kvar på Blocket i slutet på veckan när man får pengar :) En ganska så fin en !.. De blir nog att vi köper en lite större bilstol som man även kan ha när dom är liten. Den vi hittade var från 0-25 kg så den kommer ju komma till användning ett tag :)



Här är jag när jag var liten. Vet inte exakt hur gammal jag är där, men jag är nog 2-3 år kanske :) Jag dreglade ganska bra, man vet ju vart ifrån Theodor har fått sitt dreglande ! :P

Theodor - uppdatering !

Imorse så vaknade lillen kvart i 6 :/.. De var lite jobbigt och komma upp med när man väl var uppe så gick de bra. Gav han lite mat i sängen och myste sedan en liten stund innan både han och jag somnade om. Vid tio ungefär så ringde mamma/mormor och väckte mig och Theodor så då låg vi kvar i sängen och myste ett tag innan vi klev upp och de var dags för honom att äta lite igen. De var bara för en timme sedan ungefär somnade för en liten stund sedan. Han sov i ungefär 15 minuter sedan ville han komma upp.
Rickard har stuckit iväg och hjälpt min pappa med nått, så han kommer väl hem snart igen. Så då ska jag passa på och ta mig en efterlängtad dusch.

Skulle ha behövt städa här idag också. Får se om de blir gjort idag, annars blir de imorgon eftersom att vi eventuellt ska åka in till syrran och äta middag. Dom skulle bjuda mamma på middag eftersom att hon fyllde år i veckan, hela 50 år. :).. Så då ville dom att vi också skulle komma in. Får se hur de blir, lät inte som att Rickard orkade, annars så åker väl jag och Theodor in så kan Rickard städa ;) hehe..

I alla fall ska jag ge er en liten Theodor-uppdatering !

Allmänt

- Han jollrar och skrattar samt ler nästan hela tiden. Är bara ledsen om han är trött eller är hungrig.
- Han härmas när man gör vissa ljud eller gör vissa saker med munnen. ♥
- Kan greppa tag i saker.
- Tummen är nog de godaste han vet förutom ersättnigen då :P Har tummen i munnen hela tiden nästan, sötis ! ♥
- Han väger ungefär runt 7000g, kanske lite mer och är runt 64-65 cm lång. 

Leksaker

- Han älskar sitt babygym, ligger där för de mesta och "pratar" med dom små mumintrollen.

Mat

- Han äter bara ersättning nu, NaN - från födseln (1) . Snart dags att uppdatera till NaN - Från 4 månader (2).

Sömn

- Han sover på ett ungefär 3 gånger dagligen á 15-60 minuter.
- Somnar runt 21-22 på kvällen och sover till mellan 6-8, somnar ibland om efter ett mål mat. 



Lördag

Ja, igår blev de inte så mycket skrivet. Var ju för de första på begravning i Stöde och sedan var vi borta hos Marianne ett tag innan vi kom hem igen. Senare på kvällskvisten så gick jag hem till Johanna en sväng och umgicks. Rickard var hemma med Theodor medans. Kom hem igen vid åtta-tiden. Såg lite tv och kollade lite på Blocket. Sedan gick vi och la oss, vi var så trötta :)..
Kollar lite nu och då på Blocket eftersom att vi måste ha en ny bilstol med bas till lillen. Jag vet, ni tänker säker, men kan dom inte ha den dom har tills de är dags att byta till den lite större modellen. Men de kan jag säga att de kan vi inte.. Lillen är inte så liten längre och han får precis plats i den vi har nu och han tycker verkligen inte om att sitta i den. Så vi är på jakt efter en lite större en den vi har. Den får inte vara allt för dyr eftersom att vi snart ska byta tillö den större modellen. Så har ni någon som ni ska sälja ? Släng in en kommentar ! :)

Ja, vad händer idag då ?.. Jo vi har tvättstuga nu klockan 12 och har tvättid fram till klockan 15. Har en IKEA-påse med tvätt ungefär så de går nog fort att få undan de :).. Annars så händer de väl inte så mycket för oss idag. 

Nu ska jag fortsätta titta lite bloggar och sedan plocka med tvätten och gå iväg och tvätta.

Torsdag

Förut idag så gick jag och Theodor till Johanna och hälsade på. Vi blev kvar ett bra tag. Vi gick hem nu vid nio när Rickard sluta. När vi kom hem, bytte jag på lillen och gav han ett mål mat och sedan la jag honom. De tog inte lång tid innan han sov, huga lillgubben var jättetrött efter en hel dag borta ! ♥
I alla fall så satt vi och tittade på några avsnitt av Solsidan, dom är verkligen rolig.. Hahaha ! Sedan såg vi en Beck-film (en av dom äldre). Vi satt och pratade lite samt spelade lite kort också. En trevlig dag helt enkelt. :)

Nu har jag precis borstat tänderna och ska väl snart ta och lägga mig, är ganska trött plus att man ska upp med lillen imorgon bitti. Han åt ganska dåligt nu ikväll eftersom att han var så trött, så han lär nog vakna ganska tidigt imorgon. 

Imorgon är de som sagt begravning som vi ska iväg på. Kan fortfarande inte förstå att Susanne är borta, så himla tragiskt de där. Att de kan hända så snabbt.. Man ska vara rädda om varandra, man vet aldrig när en person som står en nära och som man älskar inte längre finns. Men de blir säkert en fin begravning. De är i alla fall klockan 14 sedan blir de väl lite fika efteråt skulle jag tro. Resten av dagen/kvällen ska vi nog bara ta de lugnt. Äta lite gott och mysa i soffan, som alltid ! :) ♥

Näe nu ska jag kolla lite bloggar, sedan sova ! Godnatt, sov gott !



Almanacka 2011

För några dagar sedan så beställde jag en almanacka från Extrafilm. Den kom igår och är jättenöjd över den. Gjorde en egen med egan bilder osv. Den blev jättefin. Här är framsidan av hela amanackan !.. 



Annars så nu har Rickard åkt iväg på jobbet och jag är hemma med lilleman som just nu sover i vagnen. Sitter här och tittar runt lite. Har funderingar på att städa, skulle behövas. Så vi får se hur jag gör. Annars får de bli i helgen eftersom att imorgon har vi inte tid. Då är de begravning på Susanne som dog i den tragiska olyckan som hände i Tunadal i början av Januari :(

Nu ska jag fortsätta att kolla runt lite innan lillen vaknar igen.

Födelsedag !

Så, nu har vi gjort oss klar och så eftersom att vi ska åka ut till Juniskär idag igen !.. Mamma fyller år, så jag och lilleman ska åka dit och fika lite. De skulle komma lite folk lät de som :).. så de blir roligt, så får man sällskap också, vilket är underbart ! :) Så vi blir där tills ikväll då Rickard kommer och hämtar oss.

Rickard har redan åkt iväg han. Han skulle svänga ner i töva och träffa lite vänner innan jobbet som jag fattade de :) Så han stack iväg lite tidigare idag. Vi väntar på Marianne nu eftersom att vi ska åka med henne dit, hon skulle också fika och surra lite :)..

Så blir nog en uppdatering medans vi är där ! :) Måste byta blöjan på Theodor nu, de luktar som att de behövs ! ;) haha !..


Linas Matkasse :)

Jag tävlar om Linas matkasse. Var en av dom som vinner en Linas Matkasse, tävla du med ! ;)




http://linassverigeresa.se/c/1247

Klicka dig vidare på länken ! :)


Go'boken !

Idag så åkte jag och Theodor med Rickard in till stan eftersom att han skulle iväg och jobba. Så När han åkt träffade vi mamma utanför MVC i stan. Hon hade hand om Theodor medans jag var in och pratade med barnmorskan samt fick spiralen insatt. De gick förövrigt bra i alla fall, fast man blöder ju lite granna, men de är ju faktiskt inte så konstigt... Sedan när jag var klar så åkte vi en sväng på Lidl och kollade lite. Köpte en kattleksak till Eddie, så hoppas han blir glad över den ! :) Sedan hämtade vi upp mormor och for sedan vidare mot Juniskär och hem till mamma. Så här är vi nu !.. :) Rickard hämtar oss när han har slutat jobbet.

Kollade igenom lite post och jag hade fått ett stort paket från Go'boken, men lite böcker till Theodor. Paketet innehöll detta:



Boken om dig, Lek och lär tillsammans (handbok för föräldrar), pekboken "En liten prins", vagnshjärta, dubbla kort (läs: inbjudningskort), samt en uppblåsbar velurboll som dock ej är med på bilden.

(Bild lånad av: http://goboken.se)


Jag hade även fått rabatter från H&M club som jag nyttjade på H&M's hemsida. Klickade hem lite fina vårkläder till Theodor :) Detta beställdes !



Cardigan, grå i strl 74.


Små fina jeans, blåa i strl 74.


Snygg vändbar vårjacka i strl 74.


Alla hjärtans dag med min lilla älskling ! ♥

Ja, idag är de som sagt Alla hjärtans dag, och vilken håller inte koll på de ?!.. hehe. Rickard jobbar eftermiddag denna vecka, så de blir inte så mycket mysa för oss idag eller resten av veckan, men jag får mysa hur mycket som helst med min lilla kärlek, Theodor ♥..

Theodor har nästan nyss ätit och ligger nu i sitt babygym och småpratar med dom små mumitrollen som virvlar runt ovanför honom. Han är så rolig för medans han ligger där så snurrar han runt. Så lägger man han med huvudet som han ska ligga och tittar bort en kort stund så ligger han nästan upp och ner nästa gång man tittar ! Så otroligt söt ♥. Han har också börjat göra som små sit-ups, ser de ut som i alla fall, precis som man gör när man själv ligger ner och ska resa sig till sittläge. Så jag tror nästan att han kommer bli tidig med att börja sitta. För övrigt så älskar han och sitta nu om han har stöd eller om någon håller i honom. Så flinar han upp sig rejält.

Eftersom att Theodor har vuxit så otroligt mycket nu, har för de mesta bara storlek 68 nu, en del 62 så har vi ju packat ihop en massa kläder som han inte längre kan ha. Zewe och hennes pojkvän ska ju ha barn snart (dom ska också ha en pojke) så hon ska komma förbi här lite senare och umgås lite och kolla på lite kläder. Vissa av kläderna har ju inte ens blivit använd eftersom att man har så mycket kläder. Lite synd de där tycker jag. Men de är ju samtidigt väldigt roligt och se hur Theodor växer. Man kan se skillnad på olika saker, dag efter dag. Alltså, man märker inte bara skillnad på kläder osv. 

Här har vi Theodor idag !..








Theodor's outfit idag: Blå Body, ärvd av Charlie, Amanda's son. Dregelscarfen är från KappAhl. Byxorna är också från KappAhl, från deras serie 'Newbie' och strumporna är från H&M.

Shopping till Theodor ♥

Åkte till Birsta med Marianne för en stund sedan och kom nyss hem. Theodor fick vara hemma med pappa :) Blev dock bara lite shopping till Theodor.

Detta fick följa med hem:







Nu ska jag fixa middag, som idag blir pannbiffar, gräddsås och kokt potatis :)

Reportage ♥

Ja, nu har man läst reportaget om Annelie och Preethi's bröllop i ST :) De var ett sånt fint och vackert repotage, så har ni inte läst de, så gör de. Dom älskar verkligen att vara gifta, de förtjänar dom. Dom förtjänar varandra. Älskar er ♥..





Theodor ligger och sover nu i vagnen och jag ska väl ta tag i disken som ligger i köket sen middagen igår. Ååh, hatar verkligen att diska, men de måste ju göras, som mycket annat. Måste väl ta en sväng om med dammsugaren också, skulle nästan behöva göra de varje dag..
Annars idag så ska vi bara mysa hela dagen. Jag och mina fina killar ♥.

Imorgon så ska Rickard jobba eftermiddag, så funderar på om jag och Theodor ska åka med han in till stan och gå runt där lite granna. Måste på apoteket och hämta ut min spiral som ska sättas in på Tisdag, bland annat, samt kolla på en dress till lillen.

Näe, nu ska jag ta tag i disken. Uppdaterar kanske mer ikväll.

Mitt lilla hjärta idag ! ♥


Nuså äntligen ! :)

Så, nu har man äntligen dammsugit och gjort lite fint här hemma. Snart, vilken minut som helst så kommer Rickard hem och då ska vi ta och gå en liten sväng på Ica och handla till dagens middag som blir Tacos. En riktig mysfredag ska vi ha. Fredagsmys



Min trötta lilla älskling igår. Så himla fin, så underbar !


Gnällperiod ?!

Herregud, vilket väder de blev igår. Jag tänkte att de går väl över snart, men de fortsatte ju och blev ännu värre fram emot kvällen. Rickard skulle sammåka med Robin till jobbet idag, dom hade lite problem imorse om man säger så. Robin ringde Rickard klockan fyra imorse och sa att han inte kommer ut med sin bil, att de var ca 1 meter snö på bilen, likaså var de på våran bil. Så Rickard fick ta på sig en massa kläder och gå bort till Robin och börja skotta, men som tur var så fick dom lite hjälp av en traktor så dom kom ju iväg till jobbet tillslut som tur var ! :).. Nu har dom ju skottat vägarna och så, vilket är bra :) De kom bra mycket med snö igår, jag som hade hoppats att våren var påväg, men icke sa nicke :/..

I alla fall så har Theodor varit gnällig nu i några dagar, jag vet inte vad de beror på. Är de så att små bebisar i 3 månaders åldern hr någon slags gnäll-period då eller har jag fått de bakom foten ?.. Jag har för mig att någon har berättat att de kan bli så. Någon som vet ? Lite jobbigt är de i alla fall, han äter ju inte riktigt som han ska heller när han är såhär.. Han blir liksom lite skrikig och gnällig, men mest på kvällarna tycker jag.


Idag blir de i alla fall en hemmadag för oss. En massa mys samt att gå nått varv med dammsugaren här hemma. Blir så skitigt när man har en katt (som egentligen är en utekatt) inne, hårar och har sig en massa..
Nu måste jag ta och göra i ordning lite mat till lillfisen min så han får äta. ♥

Torsdag

Igår på kvällskvisten så hörde Elin Nilsson av sig och undrade om jag hade lust och följa med henne en sväng på City gross. Så de gjorde jag, Theodor var kvar hemma med Rickard :).. Handlade lite småsaker, bland annat en halv åtta hos mig kokbok, så sjukt fin samt bra mat :) Så den blir nog flitigt använd :) 

Nu på morgonen så tog jag och Theodor en liten sväng på Ica. Handlade lite som behövdes handlas hem. Skönt när de inte alls var så mycket folk. En kassörska som stog och grejjade med tidningaar var snäll och öppna en kassa bara för mig i princip så de var jättesnällt tyckte jag :) dagen börjar bra, får se hur den slutar ?!

Nu ska jag fixa lite mat till lilleman, hör att de är dags för lite mat nu :).. Han ligger nu för övrigt i soffan och gör sittups ser de ut som, så himla söt. Växer så de knakar ! ♥

Uppdaterar nog mer sedan...

Bilder sen promenaden :)

Lite bilder sen promenaden :)








Onsdag

Igår så var de dags för lilla Theodors första vaccinering på BVC. De gick ju bra i alla fall, men lite senare så blev han bara hängigare och hängigare. Igår kväll när jag kollade febern på honom så hade han nästan 39 graders feber, huga lillgubben. Han ville inte ens äta, så jag trodde att han skulle vakna på natten och ville ha mat, men inte då. Han sov så bra så. Jag vaknade dock då och då och var lite smått orolig, så vid klockan åtta i morse så tog jag upp honom och kollade tempen på honom och då hade han ca 37 grader. De är ju normaltemp, men ska för säkerhets skull ta och kolla igen nu snart. Ska även ta och göra i ordning lite mat så han får äta lite innan vi klär på oss och går ut på en promenad. 

Vi ska ta en sväng runt stallet med Johanna, deras hund Kita och hennes bror David. Tycker de är en lagom sväng att gå runt stallet, inte för kort och inte allt för långt heller. De är ju så underbart väder ute nu, de visar 10 grader varmt på vår termometer nu :) Så härligt, känns som att våren kommer snart ?.. Aa, man kan ju i alla fall hoppas lite !.. Ska ta med mig kameran och fota lite som ni får se lite senare :)..

Lite senare eller ja resten av dagen så blir de bara lugnt. Vi ska väl ta och gå en sväng och hälsa på hos Marianne/Farmor eftersom att Johnny fyller 30 år idag, Grattis !. Så där blir de nog lite fika på eftermiddagen :) Mysigt.
Näe, nu ska vi göra oss i ordning för en prommis !..

BVC

Ja, igår så tog vi tag och städa riktigt här hemma, eller ja nästan. Plockade undan och dammsög, sedan blev de soffläge. Torkade golven gjorde jag idag i stället, men nu måste vi köpa en ny mopp också, de gick sönder nu när jag torkade. (Vi har ett skafft som man köper nya moppar till). Så måste ta och fixa de nu någon dag så de finns nästa gång man ska torka golven

Idag så var jag och Theodor upp på BVC. De var sags för första vaccinationen för lillgubben. Huuga, de tyckte han verkligen inte om :/.. De gjorde ont i mig och se när han blev stucken, men de är ju för en bra sak i slutändan :) Dom vägde samt mätte honom också. Vågen stannade på 6900 gram (nästan 7 kg !!) och han hade blivit 63 lång. Snacka om att tiden bara springer iväg. Lillen !

Snart slutar Rickard och får se om de blir så att han och Robin svänger förbi syrran och hämtar min kamera, den blev kvar där sen i Lördags.. Väntar även lite besök av Johanna och hennes syster Tilda. Ska flörta lite med Rickard också sedan och se om vi kan åka ut en snabbis på Barnens Hus om inte lillen är allt för hängig..
Han sovit sen vi kom hem och gör de fortfarande, så ska nog ta och väcka honom så han får i sig mat. Han har ju inte ätit sen klockan var strax före tio i morse.. Så de är dags för de nu !..


Måndag

Igår så hade vi som sagt tvättstuga och vi hade jättemycket tvätt, är superglad att man han med att tvätta allt. En massa sängkläder, vårt överkast till sängen samt alla våra kläder. Sedan så gjorde vi mat, åt lite och sedan kom Linda hit en sväng. Vi umgicks lite och badade sedan Theodor. De märks verkligen på han att han tycker om att bada. När vi badat klart han så var jag alldeles blöt på mina byxor, så mycket plaskade han :P...

Idag vaknade vi vid åtta tiden jag och Theodor. Rickard jobbar förmiddag så han stack vid fem i morse, stackarn !.. Vi har inte hunnit med att göra så mycket än, jag har nyss duschat och klätt på mig och Theodor. Jag gruvar mig lite inför imorgon när de är dags för första vaccineringen av Theodor. Men de går nog bra, de blir bara jag som går dit med han, Rickard jobbar ju så han kan inte följa med, tråkigt nog.. :/

Lite senare när Rickard kommit hem så måste vi ta tag i och städa här hemma. De är ganska skitit här och var så nu är de dags för de, igen.
Annars idag så blir de nog bara lugnt.



Mitt älskade barn, 3 månader ♥

Underbara ni !! ♥

Igår så hade man fullt upp hela dagen !.. Åkte till syrran vid nio igår morse där vi skulle fixa oss och så innan Annelie och Preethi's bröllop. De tog ju sin lilla tid om man säger så när man skulle locka håret på 3 personer som dessutom skulle ha sitt löshår lockat också. Bröllopet ägde rum i Tuna kyrka igår klockan tre på eftermiddagen, vi åkte ut så vi var där ett tag innan för fotografering och lite sånt. Sedan var de dags att gå mot kyrkan, man blev lite nervös när man började gick in. De var mycket folk som var bjudna, vet inte exakt hur många, men över 100 personer var de i alla fall :).. Ceremonin var hur fin som helst och Annelie och Preethi var hur fina som helst. Verkligen de finaste bröllopet jag har varit med på, så olikt andra bröllop men ändå så likt ändå.. 

Efter bröllopet så var de dags att röra sig in mot stan och inta bröllopsmiddagen samt festen på Casino Cosmopol. De serverades god mat och såklart bröllopstårta !.. Mumma. De hölls olika slag av tal från var och en där inne. Man fällde ju en och en annan tår, de var så fina tal, samt bildspel. Jag är så otroligt glad att Annelie har hittat Preethi och att dom nu är äkta makar.

Så igår så var de första gången vi fixade barnvakt till Theodor. Han fick vara med sin farmor (Rickard's mamma). Visst de var ju inte roligt att lämna bort honom alls, han är ju trots allt bara tre månader, men vad skulle man göra då när man var tärna på min systers bröllop ?!.. Vi åkte hem runt 12 tiden i alla fall så vi blev ju inte sådär jättesena. Saknade min lilla älskling hela dagen, jag var ju utan honom sen klockan nio på morgonen.. Kändes så skönt att få komma hem till honom sedan igen. Vi märkte på honom att han blev glad att de var vi som tog hand om han i morse i alla fall.. Alltså han tycker ju om att vara med farmor, men han saknade väl oss eftersom att han varit utan oss ett ex antal timmar



Visst var dom fina ?!..



Tårtan med pridefärgerna :)


Detta var ett bröllop som man aldrig glömmer, så underbart var de !..
Annelie och Preethi, ni är underbara !.. ♥

3 Månader

Nu kan lillkillen sparka med benen och vifta lite med armarna. Han kan stödja sig på underarmarna och hålla upp huvudet korta stunder. Huvudet håller också på att bli stadigare.

Bebisen kan hålla en sak en kortare tid i handen. Han försöker röra vid en mobil som rör sig och leker med sina egna händer. Han börjar också följa rörelser i rummet och betraktar sina egna händers rörelser. Han kan härmas; om du ler och pratar till barnet kan han le tillbaka. Prova gärna att lipa åt honom, kanske lipar han tillbaka.

Lillkillen kan vända sig efter ljud och till viss del skilja på olika röster. Han kan le och ”pluddra” som kommunikationsmedel.

Theodor's utvekling hittills !
Har har ett längre tag viftat med armarna samt benen och kan hålla upp huvudet kortare stunder när han ligger i magläge samt när han sitter i babysittern så rör han mycket med huvudet fram och tillbaka. Han har inte ännu lärt sig att hålla i något föremål, men kan kan greppa bra om våra fingrar :). Han har också ganska länge börja uppfatta hans egna små rörelser med sina händer. Ler gör han väldigt mycket samt småprata lite, så himla söt min lilla kille ! :)



LOVE ! ♥

Mitt hjärta ! ♥


För trötta :(

Ja, som sagt så skulle vi ju se en film igår när Rickard kom hem. Men de blev ju inte mycket av de. Han tog en dusch när han kom hem och sedan konstaterade vi att vi båda var för trött för att se någon film. Så de känns lite meningslöst nu att jag slängde ut 30 kr på en film som man inte såg :( Men aja, gjort är gjort, inget man kan ta tillbaka nu.. 

Idag så var de meningen att vi skulle gå upp på BVC och väga samt mäta lillen eftersom att de någon typ av dropin där på Onsdagar mellan 9-12. men de blev inte att vi gick dit :/ Vi ska dit den 8:e (på Tisdag) och göra första vaccinationen. Huuga lillgubben, hoppas de kommer att gå bra. I alla fall så tog vioch fixade lite hemma istället med att sätta upp några hyllor innan Rickard skulle iväg och jobba igen. Vi satte i alla fall upp 2 st hyllor i köket, de var vad vi hann med.

Nu kom Johanna hit och ska umgås med mig och Theodor. Så då medans hon är här så ska jag ta och dammsuga samt torka golven. Är dax igen för de nu, så då passar man på och göra de riktigt när man har lite hjälp med Theodor :)






Soffmys ! ♥

Igår så var jag och Theodor på stan med Amanda, Charlie, Johanna, Linda och My. De var trevligt. Vi gick mest och fönstershoppade först och sedan hittade jag, Linda och Amanda jeans på Cubus som vi alla tre köpte. Billigt var de också, 200:- lätt värt, tyckte jag ! :)
Sedan så följde Johanna med hem till mig, vi åt middag och såg film innan Rickard kom. Tog de bara lugnt resten av kvällen, de var skönt samt att jag fick sovmorgon imorse :) Rickard hade svårt och sova i natt och klev upp tidigt, varför vet jag inte, men han var så snäll så och tog hand om Thedor på morgonkvisten :).. ♥

Så när jag hade vaknat och så då gick vi bort mot Marianne och hälsade på. Hon var barnvakt till lilla Alva. Så himla mysig tjej, 10 månader gammal !.. Åhh ♥
Vi fikade lite där och sedan tog jag med mig Theodor och gick och mötte upp Elin. Hon skulle upp på BVC och hämta en liten plaska med AD-droppar åt Casper och efter de så tog vi lunch på Dannes. Så gott !

Rickard är på jobbet nu och jobbar till nio ikväll. Tycker inte om att han jobbar skift, men de blir nog ändringar på de nu verkar de som, så de ska bli skönt att han ska jobba 7-16 ! :) Jag är hemma med Theodor som vanligt och ska snart påbörja dagens middag som blir pasta och skinksås, de är gott de med :).. Var och handlade lite grejjer till de som vi inte hade hemma samt att jag hyrde en film. I Rymden Finns Inga Känslor, så den ska vi se ikväll när älsklingen kommit hem, då blir de riktigt soffmys, gud så skönt ! :)