Körkort!

Äntligen har man nu tagit de efterlängtade körkortet!..

Jag var och skrev teorin för andra gången i Tisdags och klarade mig med några poäng över godkänt. Fick 56 om man ska vara petig ;).. Men jag är bara så glad över att jag faktiskt klarade de!.. Sedan hade jag min uppkörning igår och klarade mig tydligen galant!.. Han som jag skulle köra provet med sa de under färden att jag skulle andas. Han tyckte tydligen att jag inte alls var så bra på de. Men jag var ju så pass nervös, men de gick ändå vägen :)
Så nu har jag de äntligen, mitt körkort!.. Känns helt ofattbart egentligen. Längtar tills jag får åka iväg och hämta ut körkortet. De blir nog till veckan :).

Som alla säger, de är verkligen en frihet alltså. Slippa tänka på bussar, slippa tänka på tider. De är bara att sätta sig i bilen och köra dit man ska liksom :).. Hur underbart!

24 april 2012, en dag att minnas!


Mamma ♥ Theodor

För världen är du någon, men för någon så är du hela världen!
Mamma älskar dig mitt risgryn! ♥



Dopets dag!

Godmorgon!

Nu har jag precis gjort mig klar, fikat, druckit kaffe, sminkat mig lite och klätt på mig. Både Theodor och Rickard ligger och sover, men måste nog ta och väcka dem nu om vi ska hinna med oss.

Idag är de nämnligen Dopets dag i Tuna kyrka. Firar dem som döptes under 2011, vilket vår Theodor gjorde. Närmare bestämt den 16 April-11. Så nu är de lite mer än ett år sedan. Vi ska sjunga, fika och hämta hem den lilla ängel som man fick hänga i ett träd där med namnet och dopdatumet på. Roligt att ha kvar senare då Theodor blivit större tycker jag!... Så de är väl de som händer idag. Sedan när vi kommer hem så ska vi ta och handla lite, bland annat tvättmedel. Har tvättstuga mellan 15-18 och har typ inge tvättmedel, bra där :) haha..

Annars då, jag tragglar på med en massa teori inför mina prov som snart är, igen!.. Denna gång ska jag göra allt som står i min makt för att jag ska klara de. Går ju inte och göra om och om och om.. Blir så jobbigt i längden, usch!.. Har dessutom en tenta på skolan till veckan som ska göras. Förstår inte hur jag ska klara allt!..
Men inte denna vecka utan veckan efter så börjar jag min praktik i alla fall, och de blev tillslut så att jag fick vara på Thulegården! :) Överlycklig!.. så då har man jobb senare också.



Nu hinner jag inte med mer..
Ha en bra dag alla!

Stoppa tiden!

Min son, vilken underbaring!
När blev du så stor, äter själv, går, springer, skrattar och bara är du?
Vart tar tiden vägen, allt går bara för fort, stoppa tiden! ♥
















Mamma älskar dig till tusen! ♥

Söndag!

Dags för ett nytt inlägg tycker jag!

Idag har jag och Theodor haft en jättemysig dag. Jag hade först min sovmorgon då Rickard klev upp med lillen. Vid tolvtiden gick jag och Theodor ut i de otroligt fina och varma vädret som varit idag. Vi tog oss en promenad med Kristin och Elias. Vi gick över gamla bron till andra sidan och gick förbi thulevallen och sedan tillbaka. Blev en alldeles lagom sväng då Kristin inte hade så mycket tid.
efter promenaden var vi ute på gården och pratade, Theodor och Elias gick runt och grejjade på med lite grus som var på backen. Då tänkte jag att han skulle ha haft en hink, spade osv.
De märktes i alla fall att han var överlycklig över att få gå runt ute och vara ute länge då han börjat älska att vara ute tack vare dagis då dom är ute minst två gånger om dagen om vädret tillåter förstås :)

När vi hade kommit in och fikat osv så åkte jag vidare med Lotten in till birsta och gick på biltema. Där hittade jag ett set till Theodor med hink, kratta, sil, spade och hela baletten :) Hur bra var inte de då?!.. Köpte även med mig lite färgpennor så om de är fint väder imorgon så ska vi gå till en sandlåda och göra sandkakor och leka. Han är så otroligt duktig mammas lilla kille nu ♥.. Stolt blir man!



Ute idag! ♥


Påskhelgen äntligen över!

Då var påsken äntligen över och vardagen är tillbaka! Jag är egentligen inte för att fira påsk, men några middagar borta hos våra föräldrar blev de i alla fall. Theodor fick ett påskägg av farmor, men de blev inte så att vi öppnade de då de var lite godis och ships i som han inte är så speciellt förtjust i så då får de vara.
Under påskhelgen här jag jag och Theodor hunnit vara magsjuka också. Fast vi vet egentligen inte om de var magsjuka eller om de var något annat som gjorde att vi kräktes några gånger under natten. Vi hade de inte samtidigt utan Theodor hande "sin natt" natten mot Lördagen och jag natten mot Måndag. De var som bortblåst på morgonsidan kan man säga. Men eftersom att de är lite mer än 48 timmar sedan Theodor kräktes så fick han gå på dagis idag. Jag var så lite som möjligt uppe i honom igår, i fall att liksom.
Jag har även hållit på hela morgonen och städa lägenheten för att få bort baciller. Disken är diskad, sängen nybäddad med nya sängkläder och golven är dammsugna och torkade samt att jag håller på och vädrar lite. Rickard är hyffsat pigg nu, han har bara en ständig huvudvärk som inte vill släppa riktigt. Tillbaka på jobbet är han i alla fall, får väl se senare hur de är med huvudet.

Annars då, Theodor är så rolig nu. Han utvecklas och spirar för var dag som går. Han har nu lärt sig att säga farmor, fast de låter lite mer som "ammoo". Men gulligt som bara den att höra! Han har lärt sig att ta på sig sin mössa själv också samt att han nästan kan ta på sig ena skon på foten, han får på den på halva ungefär. Eftersom att han älskar skor så sitter han gärna och pular på och försöker. Vilket är så kul och se.
Underbarare unge får man leta efter!

Idag och imorgon så var de ju meningen också att jag skulle på Thulegården och kolla hur dem jobbade där osv. Men de blev ändrat då chefen tyckte vi skulle vänta och se vart jag ska göra min praktik. Jag pratade med min mentor om de och hon lät förvirrad eftersom att hon inte visste ens om dem skulle skicka någon förfrågan dit utan att hon nog hade satt mig på Tunastrand. Men hon sa också att hon skulle kolla upp de så hoppas på att man får ett bra svar av henne efter påsklovet. Annars så får vi väl se om de fungerar i alla fall. Den som väntar får se eller hur man brukar säga!

Nu ska jag gå iväg till tvättstugan och kolla efter en ny tid!
Ha en bra dag!

Söndag

Godmorgon!

Igår var jag iväg på bio med några vänner, vi såg nya American Pie Reunion. Kan i alla fall meddela att den var helt okej att gå och se på bio. Den är som dem andra (3 första American Pie filmerna), pinsam men ack så rolig. Så den kan jag verkligen rekomendera att ni ser. Gillar man dem första så gillar man även denna. Kände att de var ett måste att se den då man sett alla sedan innan :)..
Kom hem runt tolv men somnade inte förrän klockan var runt ett. Såklart ville inte Theodor ge mamma någon sovmorgon, utan han ville kliva upp redan vid kvart i sex. Vilket resulterade i ett zombie till mamma. Men efter lite kaffe osv så var man människa igen. Tackar gud för kaffe!

Theodor ligger nu och sover en lite sväng då han var så otroligt trött. Rickard ligger också fortfarande, han är sjuk igen, men de kanske jag har skrivit tidigare? Är så fruktansvärt less på dessa jävla bakterier och virus som går nu. Verkar ju aldrig gå över.. Var flera veckor sedan jag såg min älskling frisk och kry och inte blek som ett lakan och orkeslös som han varit i flera veckor :( ..
Jag hoppas så innerligt att de går över snart!

Annars, vad gör vi idag?..
Vi ska ta och städa gamla lägenheten, IGEN.. Då hyresvärlden inte riktigt godkänt de. Varför förstår jag inte då jag fått göra om lite här och där flera gånger. Så om hon klagar efter att man städat denna gång så beror de på att de tar så lång tid innan hon åker och tittar att de står och plockar upp en massa skit igen. Vi får väl se vad resultatet blir.
Förutom de så har vi inget annat inplanerat. Har i flera dagar haft viljan att åka till birsta och kika på vårskor till Theodor. Men eftersom att Rickard är dålig och har varit de i flera veckor så fungerar de ju inte så himla bra. Men snart så har jag mitt körkort och kan åka när jag vill! De ska bli så otroligt härligt. Men de hjälper ju inte mig just idag ... Får väl se, som med så mycket annat!

Tråkigt inlägg kanske, men men..
Ha en bra dag i alla fall :)

Bra nyhet!

Gud vad jag älskar då saker och ting börjar lösa sig!..

Ringde till chefen för ett boende här i Matfors (för dementa) i syftet att söka ett sommarjobb till i sommar. Berättade som de var, vem jag var, vad jag studerade, att min pappa arbetat där och lite sånt. Sa dessutom också att jag snart ska ut på praktik inom äldreomsorgen. Hon jag pratade med var väldigt positiv och tyckte att de lät väldigt intressant. Dem var ute efter fler vikarier också så hur bra var inte de då!

Kom i alla fall fram till att jag ska få komma dit två dagar på påsklovet och kika och se hur dem jobbar osv. Som en liten inskolning för att se hur de fungerar och så dem får träffa mig. De blir en dag och en kväll för att få se skillnader osv. Känns superbra!
Funkar allt som de ska så kan man säga att jag har ett sommarjobb och ev. ett extrajobb. Vilket är ett måste nu under sommaren och bara ett plus i vardagen om man får lite annat extra arbete. Hon tyckte att jag skulle prata med min lärare och se om de inte gick att jag kunde göra min praktik där och få lite mer kött på benen. Så de får jag ta och kolla upp. Känner mig så otroligt glad att de verkar lösa sig med sommarjobb.

Nu till något annat!

Lämnade Theodor på dagis imorse runt nio, lämningen gick bra som vanligt och han vinkade till mig då jag gick igen. Han är så otroligt söt min lilla kille
Jag är "ledig" idag, är hemma men måste plugga så egentligen är jag inte fullt ledig. Därför fick Theodor gå på dagis idag, hade jag inte haft pluggningen så hande han nog fått vara hemma med mig och att vi i så fall hade hittat på något.

Igår fyllde min älskade pappa hela 55 år, så idag så ska jag/vi dit och hälsa på och gratta honom. Vet inte om de blir bara jag då Rickard är hängig och Theodor lär vara jåättetrött så han kanske inte orkar. Men jag måste ju dit då de är min pappa :).. Så de är väl ungefär de som står på schemat idag.

Ville mest dela med mig av den bra nyheten om jobbet!

Ha en underbar dag!