Sov du lilla videung.. ♥


Söndag

Nu är vi hemma igen, alla tre !.. Vid tolvtiden for vi ut till mamma och hämtade lillfisen. Han hade haft de så roligt och bra så, inga problem alls där inte :) Vilket känns hur bra som helst. Var lite jobbigt ändå att sova utan honom, men de gick och som sagt så måste vi ju lära oss de.

Annars i eftermiddag har vi bara tagit de lugnt, ätit lite middag osv. Theodor håller på och grejjar med lära gå vagnen. Han har ännu inte förstått hur man ska göra och vad man ska ha den till då man kan krypa lika gärna ?!.. Men de kommer de också !

Theodor sover borta ..

Nu har vi nästa nyss kommit hem från min mamma. Har varit där och lämnat Theodor som ska sova där till imorgon. Jag och Rickard ska ta vara på varandra och umgås och mysa med god middag och bio. Vi ska se Jägarna 2. De var den enda filmen som gick som vi båda ville se, så då fick de bli den :) Men inte klagar man för de !

Själva lämningen gick bra, inga ledsna tårar från varken oss eller Theodor. Han var så glad, precis som vanligt. Ringde faktiskt nu när vi kom hem för att se hur de gick, de gick bra. Han höll på att få lite banan till mellis, men blev lite förbannad eftersom att mormor inte var tillräckligt snabb på att mata ;) Men så brukar de bli när han är här hemma också. Känns lite tomt och tråkigt här hemma nu när vi är själva, men de känns samtidigt skönt också. Då får vi lite ensamtid tillsammans. De behövs verkligen om man är småbarnsföräldrar. Man måste ju "vårda" förhållandet också om man vill att de ska hålla :)

Detta är första gången vi ska sova utan Theodor och att han ska sova borta utan oss. Förut så har vi ju sovit hos min mamma någon gång alla tre, men de var ju en helt annan sak. Undra hur de ska gå för oss i natt ? Kanske slutar med att vi åker dit vi också och sover innan de är färdigt ?!.. Men vi har ju sagt de att både vi och Theodor måste lära oss att vara ifrån varandra någon gång sådär om de skulle behövas framöver. Så får se hur kvällen och natten fungerar helt enkelt !

Fredag

Fredag idag, gud så härligt ! Imorgon så ska jag och Rickard få lite egentid för varandra, de behövs. Vi ska äta ute och sedan gå på bio, mysa och bara njuta av varandras sällskap. Theodor ska få sova borta för första gången. Så imorgon på dagen så ska vi åka ut med honom till mamma så ska han få sova fär och busa en massa med mormor. Kommer kännas konstigt att inte behöva kliva upp med honom på morgonen och höra hur han andas när han sover osv. Men de kommer nog gå bra ! ♥

Sitter här just nu och funderar på vad man ska hitta på idag. Har funderingar på att åka in till stan en sväng och kolla på lite barnkläder. Har ju lite rabbatter och de är ju aldrig fel :) Så får se hur vi gör. Theodor fyller ju år om drugt en vecka också så lite presenter måste man ju fixa !..

Blev ett litet inlägg i alla fall. Ska ta och ge de lilla mostret lite youghurt till morgonmellis nu sedan ska vi mysa lite framför tv:n.

Ha en bra fredag !

Tisdag

Godmorgon ..
Träffen med Johanna igår gick bättre än förväntat. Vi pratade igenom allt som hänt och om känslor osv. En del skratt kom också med, så härligt !. Men sedan så fick man väl reda på lite andra mindre roliga saker om några personer. Inga jag tänker hänga ut, men de var något man inte hade förvänta sig att få höra om man säger så. Säger som så många andra, att man kan få så fel uppfattning av folk och vad dom kan vara kapabel till att säga osv. Nog om dessa tråkigheter !. Vi bestämde i alla fall att vi skulle ta en "dejt" här framöver att ta igen lite tid tillsammans. Så får se vad vi hittar på och när, måste ju klaffa för oss båda :)

Idag så har vi inte gjort så mycket, än. Theodor har nyss vaknat efter att ha sovit en stund. Ska se lite tv nu strax innan lillen ska få lite lunch och vi ska göra oss klar för att åka in till stan och Bydalen. Ska inspektera nya Dollar$tore som har öppning idag här i Sundsvall. Men man kommer ju defenitivt inte vara ensam där, men vad gör de ?!.. Butiken är ju den allra största Dollar$tore i hela landet. Så de finns nog rum för en massa folk !




Måndag

Då var de Måndag igen och ännu en ny vecka har startat !.. Theodor vaknade vid halv fem imorse, då hade jag inte så jättestor lust att kliva upp så lyfte över honom till våran säng och somnade om båda två. Rickard åkte på jobbet vid halv sju och då sov jag och Theodor fortfarande. Vaknade bara till när han klev upp. Lite senarte vid halv åtta så vaknade Theodor så då var de bara att kliva upp :) ..

Vi har busat och lekt lite här på morgonen, fikat och bara myst. Nu sover lillen igen, han var väldigt trött. Får se hur länge han sover, hoppas på någon timme i alla fall :) Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Vi tar dagen lite som den kommer bara. När Rickard kommit hem från jobbet så ska jag röra mig mot stan i alla fall för att träffa Johanna (Läs: Min kusin) och prata igenom lite vad som hänt osv. Får väl se om vi får lite ordning på saker och ting. Theodor får vara hemma med Rickard medans jag är borta.


Lördag

Igår så hade vi lite besök här hemma :) Mamma, Annelie, Preethi, Elin och Elvin. Var fullt hus kan man kanske säga. Vi åt tacos och myste lite till Idol. Lillen var vaken lite längre igår om man ska jämföra med när vi annars lägger han. Igår la vi han vid åtta tiden och annars lägger vi han mellan sex och sju för han brukar vara så trött redan då, men igår så gjorde han allt för att hålla sig vaken, mammas lillhjärta ♥ ..

Nu har Rickard åkt iväg ner till Töva och ska fixa med vår bil. Ena framfjädern, den på höger sida hade ju gått av redan när vi köpte bilen, men Rickard fick tag på nya fjädrar osv att sätta runt om för 500 pix. Riktigt bra, visserligen så är dom ju begagnade, men ändå i bra skick så nu är han och ska sätta dit dom nya :) Theodor sover, han somnade ganska så precis och hoppas på att han sover någon timme i alla fall. Han sover ju så dåligt numera då han är snorig och täppt. Men i natt gick de bra. Han somnade ju runt åtta igår och sov fram tills kvart över sju imorse. Då var han så täppt så han kunde inte sova mera. Men de kändes ändå som en sovmorgon :) Skönt för mamman om inte annat !

Vid tolv så ska jag ta Theodor under armen och springa till tvättstugan. Har tvättid mellan tolv och tre. Har en full Ikea-kasse. Kommer ju få hänga lite i lägenheten eftersom att torkskåpet där borta är urdåligt och kläderna torkar inte, inte ens om dom händer där i två timmar. De är nästan som att man skulle hänga upp dom här hemma och vänta två timmar. De blir samma resultat så att säga. Väldigt jobbigt ..
Annars idag vet jag inte alls vad vi ska göra. Inget inplanerat mer än att Rickard skulle fixa med bilen och jag tvätta så de blir väl bara lugnt senare. En promenad eller så :)

Nu ska jag kolla lite bloggar !



Älskar dig till månen och tillbaka ♥


Kläder

Theodor har ju ett längre tag varit i behov av kläder. Speciellt byxor, han har haft så pass dåligt med kläder. När jag väl är ute och kollar om de finns något fint så blir jag för snål ?!.. Vet inte varför, han går ju alltid i första hand med saker och ting, men jag blir helt enkelt för snål. De måste bli lite ändringar på de nu framöver. Men vi var ju som sagt in till stan igår och träffade upp Elin :). Vi åt lite lunch och strosade runt lite på stan och gick sedan vidare hem till henne för att se hur hon bor. Hon flyttade ju för ett tag sedan, men har inte haft möjlighet förut att titta hur de sett ut, men nu vet jag :) .. I alla fall, när vi skulle åka igen så hade hon en säck med kläder som Elvin har haft (Läs: Min plastbrorsas son).  Vilket jag tyckte var helt toppen !.. Gick igenom de lite senare hemma och de var bra mycket kläder. Tror de var 3-4 plagg som han inte kan ha :P
Vissa är ju lite större som han kan ha sedan också !

Som sagt så behövde han ju mest byxor, men dock så var de ju ganska så lite byxor med, men de var ju några par i alla fall. Mest av allt var tröjor, en hel uppsjö av dom. Men de är bra att ha. Speciellt när han börjar på dagis då de ska med en massa ombyten osv :) De var en massa fina kläder så de var väldigt uppskattat ! De var även ett par täckbyxor med och två skaljackor som man kan ha fleece under :)




Pärlan

Nu var de några dagar sedan jag skrev. Men vi har inte varit så pigga här hemma och har varken orkat eller haft viljan framme till att skriva ett inlägg. Men tänkte att ni skulle få ett litet inlägg i alla fall ! Rickard är förkyld, han var hemma halva måndagen, hela tisdagen och onsdagen men idag så kände han att han var tvungen att sticka iväg på jobbet ändå så de gjorde han. Ska ta och ringa strax och kolla hur de går för honom :) ..
Theodor är också förkyld, mest snorig och täppt osv. Ska kolla febern på han sedan när han vaknat igen efter förmiddagsluren. Han känns inte varm, men lika bra och kolla så man är helt säker :) Men de är inte roligt att se sitt lillahjärta snorig och panikslagen för att han inte kan andas. Som tur är så har vi ju både koksaltlösning och riktig nässpray till honom så han kan sova i alla fall..
Jag däremot är inte så himla förkyld, är lite snorig och så men annars så är de som vanligt med mig.

Är de så att Theodor inte är så hängig osv så ska vi ta oss en liten sväng in till stan senare för att luncha med Elin och hennes vän Ida :) Blir säkert mysigt om de blir så att vi åker in. Ska i alla fall ta och hoppa in i en dusch nu medans Theodor sover så man har de gjort. Blir lite svårt att duscha och samtidigt hålla koll på honom annars ;)

Ska öven berätta de också att vi nu har hittat en annan bil som vi köpte i Tisdags :) De blev en BMW 525 kombi. Den duger gott och väl till oss. Var ett litet fel på den och de var att ena framfjädern hade gått av, men de skulle Rickard fixa i helgen. Han har ju grejjerna hemma som han behöver så de är bara lite tid och ork som behövs så är de gjort sedan. Är även besiktningsperiod på den så vi måste boka besiktning till veckan om de är så att han lagar de i helgen :)

Här är pärlan :)



Bilden är tagen från blocketannonsen. De är ju lite skönhetsfel på den, men annars kanon :)


Helgen !

Idag så sålde vi vår bil, vår lilla v40. Vi kände de att vi inte längre hade just något behov av den och dess "finesser" ;) .. Vi åker så pass lite bil och Rickard får snart en egen bil genom jobbet som han kan ta till och från jobbet, vilket känns super. Så vi behöver ju bara en bil så vi kan frakta oss om vi ska hälsa på någon eller har något annat ärende någonstans.
Så nu har vi börjat kolla på blocket efter en ny och de verkar bli en BMW.
Jag har ju lite och säga till om, men jag har ju heller inget körkort än så då får faktiskt Rickard bestämma lite mer om vad de blir för en bil vi köper. Har ringt på en i Önsköldsvik som vi förmodligen åker och kollar på imorgon. Får se om Rickard får halva dagen ledigt för om jag och Theodor ska följa med så måste vi ju stanna vid något tillfälle så vi inte kör allt i ett svep för de är inte så himla bra för Theodor :) ..

Annars, vad har vi gjort i helgen ?
Vi har bara tagit de lugnt och tagit dagarna lite som den kommit. Var in till stan en sväng i lördags och kolla på utställningarna och muséet. De var mysigt att gå runt där faktiskt. Men eftersom att vi inte hade tagit med oss mat osv till Theodor (Läs: Han åt innan vi åkte) så var vi ju inte borta sådär jättelänge. Vi ska åka dit någon fler dag och gå runt och kolla lite i lugn och ro och ta oss en fika där också. Ha en liten mysig familjedag !.. Både jag och Rickard tycker ju att de är roligt att gå och kolla där då de är en massa fakta om Sundsvall och dess uppbyggnad för sisådär 200 år sedan. Så är ni också intresserad av de så åt gärna dit. :)
Sedan på eftermiddagen så blev de middag hos svärmor och lite tv tittande innan vi la oss. Blev en tidig kväll för oss igår. Både jag och Rickard var väldigt trötta och Theodor somnade redan vid halv sju :) hehe..

Så, idag så har vi rensat lite i bilen som vi sedan sålde och har sedan bara tagit de lite lugnt och sitter i soffan :)

Nu ringde Marianne också så jag ska ta och gå dit en sväng !


Torsdag

Natten i natt har väl varit lite sisådär. Theodor har sovit jättebra i några nätter och sovit till sju på morgonen. Men i natt så vaknade han och skrek och var alldeles hysterisk. Tog upp han, provade la han med oss i våran säng, gick inte så då fick han en ny blöja, lite välling och lite gungning av sin säng så sov han igen. Kände att jag var helt slut när jag skulle kliva upp med han, orkade verkligen inte .. De var bara att "ta sig i kragen" och kliva upp de. Sedan vaknade han igen när Rickard skulle åka iväg på jobbet imorse. De var väl en rimlig tid, vid halv sju-tiden :) .. Men sedan några dagar så har jag sett vad de hela beror på och de beror på att han har en tand i övre tandköttet som spruckit upp och växer till sig och han har väldigt ont.. ♥

Jag har under en längre till varit helt slut på kvällarna. Tror vi går och lägger oss vid halv tio, tio på kvällarna för att vi är helt slut både jag och Rickard. Annars så har jag känt mig ganska pigg på kvällarna men nu så somnar jag ungefär precis när jag lagt mig ner. Vet inte om de har med att man slappnar av på kvällen när Theodor har somnat och man får lite egentid med min älskling ♥ Kanske har med de och göra ?! vem vet ..

Idag så har vi väl inte så himla mycket för oss. Theodor ligger och sover nu och jag kollar bara runt lite här på datorn :) Vi ska väl bara vara hemma, ta de lite lugnt och ta dagen som den kommer. Ska ta och städa lite här, men de gör jag när Rickard kommit hem så får han hjälpa mig med Theodor medans. Då går de fortare :) Ska försöka hinna med en liten promenad idag också så Theodor får komma ut lite. Annars händer de nog inte så himla mycket mer ;)

Kände att de blev lite onödig fakta i detta inlägg, men de gör ju inget ;)

Söndag

Idag så bestämde sig Rickard för att göra vinter för motorcykeln :) ..
Vid tolvtiden så gjorde vi oss klara och åkte bort till Tony. Jag, Johnny och Theodor tog våran bil och Rickard självklart motorcykeln eftersom att den ska stå hos Tony i Stöde i vinter. Var ute och kollade när Rickard tvättade cykeln osv och busade med Alva :) Men efter ett tag så blev Theodor så kall så då gick vi in och la oss i soffan där han såklart somnade. Han var så himla trött och hade sovit jättedåligt. Alva var också jättetrött men hon höll igång för fulla muggar för att inte somna ;)

När dom var klara ute så kom dom in och pratade liteAlva är för söt hon, räkna kan hon också och är bara 1½ år :) .. Upp till fyra kom hon, men bra ändå för att vara så liten :) Men jag blev också väldigt gråtfärdig lite senare då hon sa mamma och ställde sig mot väggen där de är lite bilder på Susanne (hennes mamma, dog i en bilolycka i vintras) och pekade. Men de är ju som alla säger, tur ändå att hon var så pass liten då de hände så de inte blev senare så hon förstog vad som verkligen hände ..
Men nu verkar allt gå bra där i alla fall, bra de ! :D

När vi åkte hem så åkte vi in på Luddes Gatukök och åt lite middag och senare hemåt och nu har vi i princip nyss kommit hem. Så har varit borta ett tag :) Ska ta och gå på Ica strax och handla lite grejjer till Theodor och sedan ska man väl roa han osv innan han ska läggas för natten :) Mer än så blir/blev de inte idag !


Kommentarer

Jag verkligen älskar när folk kommenterar och frågar frågot osv här på bloggen. Men vad jag absolut inte tollererar är anonyma spydiga och "elaka" kommentarer. Känner man så som man då skriver så tycker jag att man kan låta bli att skriva en kommentar. Sådanna kommentarer accepteras inte ! Jag kommer inte att ta åt mig, men de är lite lätt irriterande. Jag vet vad jag vill hålla på med när jag väl ska ut i arbetslivet. Jag vill hålla på med förståndshandikappade människor när jag väl nått mitt mål. Men som jag hade skrivit i tidigare inlägg så skrev jag utvecklingsstörda, vilket dom också är. Men jag personligen tycker inte att ordet utvecklingsstörning är ett fult ord ?! Jag har praktiserat på ett dagcenter här i Sundsvall och de var då jag förstod vad jag ville göra i framtiden.

Personen i fråga hade skrivit att om jag nu ska arbeta med detta yrke, så borde jag lära mig tills dess att det inte hette utvecklingsstörda, utan förståndshandikappade eller funktionshindrade människor. Visst, jag kan säga de att du kan ha en del rätt i de hela och JAG VET att de heter förståndshandikappade eller funktionshindrademänniskor och för att jag vill arbeta med detta så ska jag inte bli nedtryckt på min egen blogg om att jag säger utvecklingsstörda vid ett tillfälle ?!..
Jag läste mycket om funktionshinder osv på gymnasiet så kom inte och ska lära mig något !

Du som skrev denna kommentar, du kan ta åt dig av detta inlägg. Jag vet inte vem du är men jag känner att jag inte tänker lägga ner energi på att försöka lista ut de heller.

Ack vad jag älskar dig ! ♥



Bild sedan vi var på stan och åt lunch med mina systrar :) En väldigt trevlig stund hade vi. Här busar jag för fullt med lillhjärtat och bilden är tagen med mobil, därför lite dålig kvalité.
Men ack vad jag älskar dig, till månen och tillbaka

MAMMA



Köpte en mugg på Village i Birsta City igår. En mamma-mugg som jag länge tänkt köpa, men då har de endast funnits pappa-mugg. Men igår hittade jag en äntligen ! :D

11 Månader ♥

Idag blev Theodor 11 månader. Jag har sagt de förr och säger de igen, de är skrämmande hur fort tiden går. Om en månad blir mitt lilla hjärta 12 månader, dvs ett helt år. Huua, lite jobbigt :/ Men de är enormt roligt att se hur han utvecklas och lär sig saker i princip varje dag !..

Mitt hjärta bara växer och växer .. ♥ Här har han geggamoja-mössan som jag vann, den kom med posten idag :)


Rökskada, 50-70% REA

För en stund sedan kom vi hem. Var i stan och träffade både Elin och min andra syster Annelie :) .. Vi åkte först till Annelie och umgicks lite, lillen fick lunch osv och sedan gick vi ner på stan och träffade Elin. Väl där nere så gick vi på Charm och åt lite lunch. Allt gick jättebra, Theodor var snäll och glad under hela tiden, fast han ville du väldigt gärna ha tag i brickorna som vi hade vår mat på samt att han var vid ett plertal tillfällen och "grävde" i min tallrik... Men allt slutade i alla fall med en liten sväng på stan innan vi for hem. Blev inget shoppande, men trevigt var de. Tack, behövde verkligen komma ut :)

Nu snart ska jag ta och göra mig klar för att åka ut till birsta med Lotten. Dom har ju tydligen någon utförsäljning på Boom där ute på grund av rökskada. 50-70 % på allt, så då måste man ju bara passa på :) Vem vet, man kanske hittar något fynd :) .. 
Nu måste jag ta och roa Theodor här som är och klänger på mig.

Tisdag

Sitter vid datorn nu och kollar runt lite och tar vara på lite ensam-tid. Theodor sover och Rickard är i stan och har första "mötet" på skytteklubben som han och hans bror Johnny har gått med i :) .. Ja, ni hör väl själva vad de är för en slags klubb. Dom övningsskjuter en massa :P .. Rickard gick med mest för att han skulle vilja prova på och för att han ska hantera sin stress. Han är en väldigt stressad människa så de kanske gör honom gott ?! Får väl se hur de går för dom helt enkent.

För en stund sedan så hade jag lite främmande. Mamma, Annelie och Ossi kom hit och fikade lite och pratade :) .. Vi fikade såklart kanelbullar eftersom att de är kanelbullens dag idag !.. Då känns de såklart som ett måste :) Köpte 5 st för 20 pix på Ica här hemma, som hittat ! :D 

Imorgon blir de nog en sväng till stan. Ska umgås med Elin, min plastsyster, men är som min riktiga syster :) ..  Ska äntligen få se hennes lägenhet, hon har bott där ett bra tag men jag har ännu inte hunnit se den ?!.. :/ Så de är väl på tiden !.. Sedan blir de väl en lunch på stan eller så bara :) Skönt att få komma hemifrån. Förmodligen så slipper jag åka buss (som är min absolut sista utväg att ta mig någonstans nu). Rickard ska bara jobba kort dag imorgon lät de som så har jag tur så skjutsar han oss :) ♥

Nu blir de lite tv innan man slår igen de två bruna :)

Nu mår vi bra :)

Igår kväll så fick jag väldigt ont i nacken och upp i huvudet som tillslut gick över till migrän.
Jag verkligen hatar migrän, de känns som att jag blir alldeles sné i hela ansiktet och orkar ingenting. Har lite problem med migrän och vet inte riktigt vad de beror på. I alla fall så fick jag en starkare värktablett av Rickard igår, som jag inte tyckte funkade så himla bra, men vi gick i alla fall och la oss strax före nio igår kväll eftersom att både jag och Rickard hade huvudvärk. Jag somnade ganska på en gång och sov bra hela natten. Vaknade av Theodor vid femtiden imorse, klev sedan upp vid halv sex. Då kände jag mig alldeles yr och illamående :/.. Fick då gå och kräkas, tänkte undra vad de berodde på..
Tänkte sedan efter och de berodde nog på den starka tabletten.

Senare när Rickard klev upp pratade jag lite med han och han pussade lite på Theodor osv. Då kände jag mig jätte illamående igen, så då fick jag kräkas ännu en gång. Så nu har de äntligen gått över, är lite yr fortfarande, men inte alls lika mycket som i morse när vi klev upp ..
Rickard har blivit piggare nu och höstblåsorna har så gott som torkat ut.
Så nu mår vi bra hela familjen ! :)

Idag väntas tvättstuga för mig och Theodor med farmor och svärmor Marianne.
Som vanligt på Måndagar :) Annars idag så vet jag inte vad vi mer ska hitta på. Dammsuga lite och en promenad kanske ?!.. Vi får se vad man hinner med idag helt enkelt. Ibland vissa dagar tycker jag att man nästan inte hinner med något alls.. Vi är ju lite så att vi tar dagen som den kommer och planerar inte speciellt mycket.
Men de är skönt de med :)