Nytt!

Lovade er att jag skulle skriva igen då jag fixat mitt körkort. Jag gjorde mina prov nu i veckan, men kuggade båda! :'( Har inte alls varit på bästa humör om man säger så. På teorin var jag 3 ynka små poäng ifrån godkänt och körningen kuggade jag på bara för nån liten skitsak!..
Nya prov är i alla fall bokade nu, de enda jag avslöjar angående dem är att de blir i April. Denna gång ska jag verkligen klara de! Blir så less på mig själv. Så sammanfattningsvis så har jag inget körkort ännu..
Blir bara ledsen då jag tänker på provtillfällena så nu går vi över på något annat.

Theodor har varit hemma från dagis i stort sett hela veckan. Hans hosta har kommit tillbaka och feber har han också haft. Var till läkaren så han fick titta på honom, men de verkade inte vara så farligt. Han fick bricanyl (stavning?) i flytande form för att vidga luftrören och de funkar faktiskt. Så igår fick Theodor gå på dagis då han var feberfri. De hade gått bra, han hade sovit bra men ätit dåligt, vilket jag förstår.
Febern han hade har inte alls varit så hög och en dag då vi tittade i hans mun så har högra hörntanden nere spruckit upp och även tanden bredvid. Så han har ju såklart ont i munnen!.. Dem på dagis trodde de var halsen, men eftersom att läkaren inte tyckte att hans hals verkade vara röd eller så då är de nog att han har ont pga tänderna.

Däremot så har förkyldningen tagit om på Rickard nu för fjärde gången. Får skicka han till läkaren på Måndag.
Jag har klarat mig från allt de där sedan jag var sjuk för ett par veckor sedan. Bra imunförsvar? Skönt att slippa de i alla fall, men inte de roligaste att gå hemma med sjuklingar heller. Så hoppas att de vänder snart!

Så idag blir de nog inte så mycket gjort. Har i alla fall tvättstuga nu mellan 9-12. Skönt att få de gjort, nytvättade kläder och sedan har man resten av dagen då man kanske kan göra något :).. De får vi se. Sitter i alla fall här nu och skriver lite och dricker mitt morgonkaffe. Bästa kaffekoppen på dagen! Mmmm..

Som nu ser har jag fått en ny design också av snälla Anna :)
Tack
!

Hoppas ni får en bra dag!



Mammas fina ♥


Blir galen jag!

Nu var de några dagar sedan igen!..
Jag har varken någon blogginspiration eller någon tid egentligen. På veckorna hinner man knappt med något alls känns de som. De är alltid något.. Har så mycket som pågår i mitt huvud just nu också så jag är inte riktigt människa känns de som. Är så sjukt nervös över de hela med körkortet som är extremt nära nu, men vem vet, kanske är jag långt ifrån också. De är sådanna tankar som hela tiden far runt runt i huvudet.. Som tänk om och si och så.. Känns så otroligt jobbigt så uscha!..

Men jag gör så gott jag kan med allt i alla fall. Har gjort fasrepeditionerna som måste göras och ska sitta i helgen tänkte jag och göra sluttestet så de är klart till veckan då de faktiskt är dags för prov!.. Känns som att jag kommer vara helt förstörd om jag kuggar mig, antingen på skrivningen eller körningen.. Men jag känner mig faktiskt mest nervös över körningen, tänk om de går åt h-vete?.. AAAAAAAHHHHH! Blir galen jag!

Men man ska ju se de från den ljusa sida, jag kommer klara de, de kommer gå bra, de är bara att göra om om de inte går?.. Men de känns ändå jobbigt lixom, de är blandade känslor!

Nu kommer jag inte skriva på ett bra tag igen. Vill lägga all min fokus på skola och pluggningen nu inför proven för körkortet osv. Men till veckan skriver jag i alla fall så ni får veta hur de har gått och om jag då har mitt körkort.. Den som väntar får se ;)

Ha de underbart!


Måndag

Imorse pallrade jag och Theodor oss iväg på dagis, äntligen!..
Han tyckte de var kul att få komma tillbaka, de märktes på honom då han sprang in och började leka med overall och hela munderingen på. Jag hann inte riktigt med. Så fröknarna där började klä av honom och då sa jag hejdå och vinkade. Han blev lite gnällig, men de gick bra. Dem skulle servera pytt i panna där idag, vilket jag vet att han älskar. Bara och hoppas att han äter som han ska. Han har ju numera börjat kasta maten hit och dit, de blev mycket sådant då han var sjuk och även nu efter.. Han har även börjat och småslåss lite, vet inte vart de kommer ifrån. Om de är från dagis eller om de är någon slags period som han genomgår nu. Vill ju inte att han ska gå runt och slåss liksom :/..

Nu har jag i alla fall ätit min frukost och druckit lite morgonkaffe. Tänkte att jag skulle börja göra mig i ordning och åka inöver stan då jag har körning på körskolan. Men de var ju inte förrän kvart i tre så känns inte som att jag sådär jättebråttom att göra mig klar just nu utan jag ska ta de lugnt och bara vara en stund. Inte så ofta man får göra de längre så då får man ta vara på de gånger de dyker upp!

Nu ska jag ta och kika vidare innan jag lägger mig i soffan en stund! :)

Detta har hänt!

Alltså, shit vad jag är dålig på att uppdatera nu för tiden. Ni får säga till mig ;)

Vad har hänt sedan sist då?..
Vi är friska, nästan i alla fall. Rickard har fortfarande ont i sina öron och har fått starkare pencilin som han äter nu och Theodor är fortfarande lite snorig och hostig. Men de blir ändå dagis igen för honom imorgon. De kommer han verkligen uppskatta tror jag. Han har haft så tråkigt hemma här nu då han varit dålig.

Idag så var vi även upp till Stöde för att hälsa på lilla Alva och Tony. Alva fyller 2 år idag så vi var där och grattade henne med fina presenter. En lycklig men trött kille hade vi med oss i bilen då vi åkte hem igen. Sov på vägen hem och de var full fart igen då vi kom hem. Mormor (min mamma) kom och h'lsade på, Rickard skulle hjälpa henne med bilen och som tack så fick vi god mat till middag. Potatis, köttbullar och vitkålstuvning, så himlans gott de var! :)

Sedan så har jag suttit och pluggat en massa teori också. De är som sagt dags snart. Repeditionen är fixad (skulle vara klarad minst 3 ggr).. Ska göra den någon fler gång och sedan blir de mest plugg i boken och sluttest innan de sedan är dags. Jag håller seriöst på och dör. Jag har väl inte sovit "på riktigt" sedan proven bokades tror jag. Vilket ändå är ett bra tag sedan. Men men, de är bara att nöta och nöta teorin och körningen sitter nästan som en smäck ;) nån körlektion kvar att köra bara, sedan så! SPÄNNANDE! :D

Beställning och baciller!

Godmorgon, ellet god förmiddag kanske man ska skriva då klockan är ungefär tio nu.
Ja, vad ska jag skriva egentligen?.. Satte mig här vid datorn för att jag skulle passa på att göra en skoluppgift nu då Theodor faktiskt sover, men kollade igenom den lite och den ska inte vara inlämnad förrän till veckan så jag väntar någon dag till. Har inte motivation till att sitta med den nu faktiskt.

Så i stället för så har jag suttit och kollat på barnkläder på Lindex hemsida. Fick med posten igår lite rabatt om man beställde lite så då gjorde jag de. De blev ett par fräsiga byxor och en cool t-shirt till lilleman. Skulle väl ta runt en vecka innan vi har dom här, han kommer bli så snygg så i dom kläderna, oj oj oj! :)

Idag så hade jag tänkt att jag ska ta och städa lite här hemma. De behövs verkligen, var redan lite skitigt då vi hade flyttat klart osv och sedan har vi varit dåliga så länge nu också så de ser rent ut sagt förjävligt ut här. Har tvättstuga ikväll också (fanns ingen annan tid) mellan 18-21.. Jag har nästan inga kläder rena heller så de är ett måste att ta tag i tvättberget nu. Ska ta och byta sängkläder i Theodors säng också då han är relativt frisk så inte bakterierna sätter sig tag i han igen. Har kokat en massa nappar också och där kommer ju även städningen in. Vill inte bli sjuka igen! :(

Detta beställde jag i alla fall till lilleman!




Snyggt, Snyggt!

Ledig

Godmorgon!

Nu sitter jag här igen, vilket jag inte brukar göra så mycket nu för tiden. Mest bara då jag gör någon skoluppgift! Idag blev jag "ledig" från skolan då läraren är sjuk i flunsan. Skulle ha gått 13-16, skönt att de ändå inte blev något. Imorgon är jag också ledig, vilket jag är alla fredagar :).. Så eftersom att Theodor är snorig och hostig fortfarande så får han vara hemma resten av veckan från dagis, men till veckan tar vi nog nya tag tror jag. Han blir så himla rastlös av att bara vara hemma, han saknar dagis de märker man.
Så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på tills Rickard kommer hem. Theodor ska få sig ett bad i alla fall, de är väl de jag har tänkt på. Annars vet jag inte alls.. Jag tänkte att jag skulle åka in till körskolan och sätta mig då Rickard kommit hem, beroende på när de blir. Måste få teorin att sitta nu då de inte är allt för långt tid kvar tills skrivningen..

Igår efter körningen hälsade jag på hos älskade vännen Evelina. Vi pratade en massa om allt och inget och fick våra skrattanfall! Haha..
Nu ska vi ta och träffas oftare igen, blir lättare allting också då man har körkort, vilket är snart :).. Men är så himla nervös!

Näe, nu måste jag ta med mig Theodor ur skrubben innan han river allting här! (Datorn står som i en skrubb).

Varning?!..

Vi har haft en väldans otur här hemma. Sjukstuga är bara förnamnet.. De började med att Rickard blev dålig för ett tag sedan, och sedan Theodor. Jag klarade mig, vilket då var underbart!.. Theodor blev frisk och gick på dagis igen. Rickard blev någorlunda och då slår de till igen mot Rickard och sedan mig och Theodor. Så nu tycker jag att de räcker!.. De har slagit om ännu igen för Rickard så han måste ta och ringa läkare så de inte blivit någon inflamation någonstans. Theodor hostar så han kräks, de gjorde han ju även sist också, men de är inget jämfört med nu. Han vägrar och äta och får han i sig något så har han hostat så de har kommit upp. De står ut som en fontän rent ut sagt. Inget sådant än idag, men de kanske kommer?..

Theodor har haft feber också sedan i Onsdags. Han har ingen hög feber, men de är i alla fall så han blir slö och gnällig. Tycker så synd om mitt lilla hjärta!.. Jag däremot håller på att friskna till, bara hosta och snoret i näsan kvar. Annars så är jag på banan igen.
Imorgon ska jag iväg och köra igen också. Är så nervös över att proven bara närmar sig mer och mer. Har inte orkat med något alls denna vecka då jag varit dålig. Har skrivit ihop hemtentan i alla fall, för de var verkligen ett måste. Har provat plugga lite teori också men de har inte just gått in något, har heller inte fått så bra poäng på repeditionen. Men de måste de bli ändring på nu!.. Är nog därför jag är så nervös inför proven, för att jag inte har teorin riktigt.. Aja, de kommer, de måste de göra!

Proven bokad!

Halva dagen idag har jag suttit som klistrad här vid datorn. Har skrivit på hemtentan lite, har väl gjort ungefär hälften så ska sätta mig en sväng imorgon också och fortsätta med de. Theodor ska på dagis runt nio, har lite tur att vi får skjuts dit imorgon osv då jag är så pass dålig att jag inte kommer orka att gå den biten. Skulle jag gå så skulle jag i princip känna mig död då jag kommer hem igen. Johnny är så snäll så han ska skjutsa oss i alla fall, vilket han har gjort några gånger förut också. :)

Så min morgondag kommer se ut ungefär såhär:
- Kliva upp och umgås med Theodor och göra han klar för dagis.
- Åka hem, fika lite och göra mig klar för att åka till stan.
- Plugga lite till på hemtentan (om jag hinner).
- Riskettan på körskolan klockan 13.
- Hem, hämta Theodor på dagis.
- Fixa någon middag och umgås med Theodor innan läggdax!
- Plugga körkortsteori så de står ut genom öronen...

De sistnämnda ska jag sätta mig med nu också. Proven är nu bokade i alla fall, men går inte ut med när de blir av. De är inte alls så långt kvar, de är väl de jag kan säga. Bara de närmsta i min familj som vet när de är dags. Känns i alla fall underbart!.. Snart har jag mitt efterlängtade körkort. Allt kommer kännas så mycket enklare. :P

Sjukstuga!

Jag som har så mycket för mig hela denna vecka ska ju såklart då åka på världens förkyldning. Hosta, ont i halsen, feber och oootroligt ont i kroppen och lederna. Till och med att de gör ont att ta på huden. Vet inte om de är Rickard eller Lotten (som jag träffade en sväng igår) som har smittat mig då de bara kom nu under natten. Jag och Rickard har låtit bli och pussas osv då jag inte vill bli smittad, men tjii fick jag. Nu sitter man här med världens förkyldning ändå!..
Theodor är på dagis han som vanligt då de verkar som att han har klarat sig än så länge. Rickard åkte iväg med han dit innan han for och jobbade. Då passade jag på och ligga några timmar i soffan med tjocktäcke, men de var heller inge skönt, inte som man kunde föreställa sig i alla fall.. Har man såhär ont i kroppen så vet man inte hur man ska ligga eller någonting. Uscha vad jag tycker synd om mig själv :P

Skönt ändå att jag inte var såhär igår då man var på halkbanan. Då hade jag fått ställa in, men som tur var så gick de ju vägen. Imorgon ska jag in på körskolan och göra risketttan, förkyld som jag är. Men har flyttat fram den så många gånger redan så nu ska de bli av. Får käka tabletter som godis eller något så man orkar med. Får nog kolla om jag kan få skjuts med Theodor på dagis imorgon också då jag defenitivt inte kommer orka gå 2km. Kommer nog bara bli värre då!



Halkbanan!

Så, idag var de dags för mig att äntligen få åka och utföra halkbanan i Härnösand.
Jag var faktiskt lite nervös i början, men de släppte fort och de gick jättebra, men hur svårt är de och bli "kuggad" på halkbanan egentligen?.. Nästan alla klarar den ju, dom som inte gör de gör ju inte som dom säger osv. Efter ett tag på banan så fick jag och en tjej till (som jag åkte med i bilen) bya bil och prova på en bil med automatlåda. Vilken baggis tänkte vi, typ bara att gasa och bromsa osv.. I början gick de väl bra tills vi blev utan styrning i 50km/h.. och ja, de var då jag som körde och råkade då köra upp en bra bit på en snövall vid vägen där. De var ju liksom egentligen inget som var planerat, men så kan de ju gå och man ska ju faktiskt släppa på kontrollen lite så man får känna hur de faktiskt kan gå..

På bilden ser man ändå inte så himla bra hur pass långt ut jag entligen kom med bilen. Andra hjulet på vänstersidan var längre ner i snön än hjulet man ser på bilden, lärarna fick skotta fram bilen, vilket faktiskt var lite pinsamt!.. Men de hela urartade sig bra och jag blev såklart godkänd :)... Hahaha!

Imorgon är de dags för mig att ta tag lite mer i teorin också så man kommer klara den med. Inte alls så långt kvar nu. Kommer gå otroligt snabbt så de är bara att vara med nu ;) ...


Grr!

Nu var de ett bra tag seda jag skrev, igen :/.. Men jag har fullt upp hela dagarna numera.. I helgen har vi grejat på en massa i gamla lägenheten så nu är den redo för en besiktning :) Känner mig helt slut efter helgen, uscha!
Igår kväll umgicks jag med Malin också. Vi var på bio och såg This means war!.. Jag som verkligen inte gillar actionfilmer, föll totalt för den filmen. De var verkligen jättebra. Helt värd att gå och se. :)

I veckan så har också fullt upp, blir stressad av att bara tänka på de. Imorgon är de först halkbanan som gäller och sedan har man dom vanliga bestyren på eftermiddagen/kvällen, samt att jag måste ta upp körkortsteorin igen då de inte är så länge kvar innan jag kan ha mitt körkort!
Sedan Tisdag så ska jag börja på med hemtentan som vi fått nu över lovet på en hel kurs, huuhh!
Onsdag så är de riskettan och mera pluggning i form av skola och teorin!.. Så även resten av veckan.
Tur att Theodor ska vara på dagos, annars hade de inte gått något vidare.

Usch, orkar inte skriva mer nu då min dator är trasig, Theodor har kommit åt tangentbordet (laptop) så vissa knappar är borta, såklart så är mellanslagsknappen en av dom. Grr!


Torsdag

Igår var vi ju på BVC och undersökte utslagen Theodor fått. Sköterskan tyckte inte att de såg så farligt ut. Hon sa att de antingen kunde vara de att han är torr i huden (därav torrfläckarna på ryggen) eller något som helt enkelt hörde ihop med förkyldningen han haft osv. Så idag är min lillfis på dagis efter nästan två veckor hemma. De har märkts på honom att han haft tråkigt av att bara vara hemma så att komma på dagis idag var ju underbart!
Alla dagisbarn som var där sa ungefär: Ååh, där är Theodor ;)...
Så himla gulligt. Lämningen i sig gick också bra, kom någon liten tår, vilket inte alls är så konstigt eftersom han nu har varit hemma så länge från dagis :)

Igår eftermiddag så var ju jag och körde på körskolan också. Vilket gick bra, körde landsväg och motorväg eftersom att jag kommer köra de då vi åker upp till halkbanan på Måndag! :)
Börjar närma mig nu, några lektioner kvar efter halkbanan osv. Proven kommer förekomma någon gång i slutet på Mars, början av April. Inget bokat än, men de kommer ligga då på ett ungefär. Måste kolla så de fungerar på skola och sådär.. :) Härligt!

Nu ska jag ta och göra mig klar för skola, 13-16 idag!
Ha en bra dag!