Måndag

Måndag igen och ännu en ny vecka har startat. 

Igår blev det jobb för mig. På Åsta, trivs så bra där. Det är så roligt och komma tillbaka dit. Har ett pass inbokat på torsdag då jag också ska jobba där :) roligt!
Sedan efter jobbet så åkte vi till mamma en stund. Blev bjuden på mat och Theodor fick leka lite med Silje som fortfarande var kvar :) och jag myste lite med valparna som mammas hundar har fått :) sedan åkte vi hem, Theodor fick sig ett bad och sedan var de dags för han att sova. Han var supertrött och somnade på en gång :)
Jag och Rickard var också väldigt trötta så vi gick och la oss vid halv tio ;)


Nu är vi vakna och Rickard har åkt iväg och jobba. Jag och Theodor sitter i soffan och tittar på Barnkanalen och Liza leker med Titos ❤️ Snart ska vi göra oss klar och åka på dagis. 
Efter att Theodor är lämnad på dagis så ska jag slänga i nån tvättmaskin och plocka ihop lite här hemma innan jag beger mig till birsta och ska storhandla mat. Alltid lika roligt, haha!

Nu har jag några lediga dagar också. Jobbar bara torsdag och fredag denna vecka, härligt :)


Nu ska jag dricka mitt kaffe innan de är dags att göra sig klar :) ha en bra dag! 

Lördag kväll

Vi hade det mysigt hos mamma idag. Silje var också där eftersom att Annelie och Preethi är i Stockholm
Mamma bjöd på lunch och fika inna vi var tvungna att åka vidare för att hinna i tid till middagen :)


Vi var på middag för svärmor som har fyllt år. Ming palace fick stå för den middagen. Det var sin lilla upplevelse det med en liten kille med fullt spring i benen och inte lyssnar på vad man än säger.. Medans vi väntade på maten så var Theodor och sprang runt runt, men trots allt så var han faktiskt duktig. Maten var väl inget hitt, men annars så :) 



Efter middagen så beställde vi även efterrätt. Theodor fick en skål med glass och då kunde han verkligen sitta stilla. Jag beställde friterad banan och glass, Rickard stod över efterrätten, men han nallade lite av mig ändå. Tror att han ändrade sig, han ville nog ha egentligen han med ;)


Nu ska jag se på det nya programmet "att vara" på 3:an :) sedan blir det sova. En extra timme får man sova i natt med eftersom att klockan ska ställas tillbaka en timme ;) blev inringd på jobb också, så imorgon ska jag jobba 7-15 på Åsta. Ska bli roligt att komma tillbaka dit. 

Ha en fortsatt bra kväll!

Godmorgon

Lördagen är här och det är helg!..

Jag är en väldigt trött och mör mamma idag. Det började redan igår då Theodor skulle kliva upp kl fem. Låg kvar till halv sex innan vi klev upp. Sedan åkte jag och jobbade vid ett och jobbade till tio igår kväll. Gick och ja oss strax efter elva då vi var så otroligt trötta jag och Rickard. Jag somnade väl runt en halv tolv någonting och fick sova till sex då Theodor klivit upp. Så då kanske ni förstår varför jag är såå trött?! Hehe.. 

Nu sitter jag i soffan under filten med Theodor och myser med en kopp kaffe och Emil i Lönneberga :) jag älskar verkligen dessa lediga helger som jag får rå om mina fina älsklingar ❤️ 
Om någon timme ska Rickard väckas då vi har en fullspäckad dag idag med en massa roligt :) vi ska åka ut till mamma i juniskär medans Rickard ska hjälpa en gammal arbetskamrat med något och sedan ska vi hem och vända för att sedan åka till stan och gå på Kina och äta med svärmor, hennes karl, Rickards syster med familj, samt bror med familj samt hans andra bror. Ja vi ska fira fina svärmor som har fyllt år :) så idag blir nog en bra dag. 

Hoppas ni andra också har något roligt för er idag :)





Onsdag

Då var det onsdag och halva veckan har snart gått. Har ännu en ledig dag idag som jag spenderar hemma i soffan. Idag är en dag då jag känner mig väldigt nere och ledsen. Det är mycket som ligger och gror i huvudet som gör att jag mår dåligt. Men det är även sådana här dagar som jag är extra glad över att ha min familj. Som stöttar och finns där för mig i vårt och torrt ❤️




Tandläkarbesök

Besöket hos tandläkaren gick sådär för Theodor. Han tyckte att de var spännande att komma dit och få pilla på alla sakerna och sitta med mig i tandläkarstolen. Hon frågade mig lite frågor och sedan när det var dags att kolla i hans mun för att räkna hans tänder så tog det tvärstopp. Han höll ena handen över munnen och ville absolut inte att hon skulle kolla i hans mun. Så då fick vi bestämma att han ska få komma igen om några månader i stället. Så vi ska få en kallelse efter årsskiftet. Jag hoppas att han vill visa sina tänder då i stället :) 

När vi sedan gick därifrån så fick han en liten krokodil-nalle för att han kom och hälsade på ;) Theodor var nöjd ändå han när vi gick därifrån. Hehe..
Den har fått namnet bompbomp då han ser ut som Bolibompa-draken :)




Tisdag

Godmorgon.

Här gjorde vi morgon redan kl 6 imorse. Har fått varit upp två gånger i natt med Liza också. Så idag är man rätt mör i både kropp och knopp. 

Vi har nu fått i oss frukost och snart ska Theodor få sig ett bad innan han ska ta sig en tupplur. Då ska mamma passa på och göra sig klar samt diska. Klockan 13.00 ska vi vara på folktandvården här i matfors för Theodor's första koll av tänder. Blir nog mest lek, jag hoppas för Guds skull att de kommer att gå bra och att han är duktig! :) ❤️

Hoppas på en bra dag!




Telefonbloggande

Är just nu på jobbet. Slutar 22 och har en vårdtagare kvar innan man får runda av denna kvällen :) sedan är jag ledig fram tills på Fredag då jag ska göra en långkväll. Imorgon har jag en hemmadag med mitt lilla hjärta. Han ska som jag sagt tidigare till tandläkaren för första gången och sedan ska vi bara mysa han och jag :) är mer sällan jag får rå om mitt lilla hjärta nu eftersom att jag jobbar mycket kvällar nu och han är på dagis. Jag väljer att ha han på dagis ändå eftersom att han älskar att vara där med sina kompisar.. :)

Näe dags att jobba vidare så man får åka hem snaaart! 




Måndag

Då var det måndag och ännu en vecka har inletts. Just nu håller jag på och tvättar och grejar på lite här hemma samtidigt som jag ser på extreme home makeover. Det går verkligen inte att hålla tillbaka tårarna när man ser det programmet. Men det är så roligt och se vad dem gör för familjer som har det svårt på olika vis. 

Theodor är tillbaka på dagis för ännu en vecka. Fast imorgon ska han få vara ledig då vi ska på besök hos tandläkaren. Hans första besök där, det blir nog spännande. 
Annars denna vecka så är det lite jobb inbokat för mig samt tandläkaren då för Theodor. Rickard jobbar och står i som vanligt han :) 

Nu ska jag se klart det här på tv:n innan man ska hänga nästa maskin med tvätt! Ha en bra start på veckan :)




Godmorgon fredag

Godmorgon!..

Igårkväll jobbade jag, vilket inte gick som förväntat. Jag blev så dålig, knäna värkte, ryggen värkte, yrseln blev värre och ja kroppen sa helt enkelt ifrån. Jag vet inte riktigt vart allt detta kommer ifrån heller, förkylningen kanske är kvar? Jag har ingen aning. Sedan kanske de kan vara som en vän sa, att det beror på inre stress eller något sådant. 
Så ja, jag fick helt enkelt sjukanmäla mig de passen jag skulle jobba i helgen. Jag måste få piggna på mig, gör inget bra jobb heller om jag ska jobba och må på det här viset :(

Ja, tillbaka till morgonen. Sitter i soffan med lite kaffe nu, Theodor kollar på Barnkanalen. Vi ska snart göra oss köar och åka på dagis. Jag hoppas att vi tar oss fram. Det ser grymt halt ut ute på vägarna och vi har sommardäck, jippi! 
Men kör man försiktigt så går det nog..

När Theodor är på dagis så ska jag sova en sväng till, tror att det skulle behövas. 

Härlig start på helgen? Nja..

Mio

Idag var vi iväg på Mio igen. Vi var där i helgen och kollade på soffor. Vi blev kär i en av dom som vi sedan bestämde oss för att köpa :) så det blev fixat idag. Soffan beräknas komma i mitten/slutet på december, men den kommer i alla fall innan jul. Känns så roligt :) det blev en svart soffa med en divan och en schäslong ;) blir nog bra i den nya lägenheten.


Fin va?! :)



Frisk?..

Förkylningen verkar inte ha släppt riktigt än. Rickard var först ut och sedan jag och sedan tog det om igen på honom. Jag tror att den sitter kvar hos mig också då jag fortfarande inte riktigt känner mig frisk. Är ju hyfsad ändå, jag låter inte förkyld längre och halsen mår bra. Men kroppen är öm och för att inte tala om mina axlar och nacke :/.. Men ja, annars så :) Theodor har inte åkt på någon förkylning, han har varit lite snorig och så men inte mer än så. 
Så jag hoppas att de inte blir mer än så och att vi snart är helt pigga här hemma :)

Idag har Theodor varit på dagis och Rickard har jobbet. Jag har varit ledig, men jag jobbar resten av veckan. Jobbar kväll tors, fre, lör, sön och mån. Sedan är jag lite ledig igen. Theodor har en tandläkartid bokad på tisdag också. Så vi får se hur det kommer gå med en vild snart treåring i en tandläkarstol. Det kan bli roligt det. Haha! 

Näe, nu ska jag ta och borsta Theodor's tänder och sedan lägga han. Då vi lagt han så ska jag se lite mer sons of anarchy innan bonde söker fru samt efterlyst börjar ;) 
Ha en trevlig kväll! 




Onsdag

Onsdag och halva veckan har snart gått.
 
Förkyld är jag fortfarande, vilket känns mycket irriterande. Det har blivit värre nu natten som var. Det har satt sig mycket på näsan, är ständigt täppt och snyter mig men inget händer. Ett tryck mot bihålorna också, suck
 
Idag är jag ledig, hela dagen/kvällen lång. Känns skönt när man har blivit så pass dålig. Har ju en del pass kvar att ta mig igenom denna vecka, men de skall göras oavsett ;) Har jobb imorgon och på fredag kväll samt söndag delad tur. Det går nog bra ändå :)
Har även jobbpass inbokad nästa vecka. Är skönt att man vet att man har en del jobb inbokat framöver här :) Måste få in en något så när lön som kommer i November eftersom att det blir i samband med flytten och då är de en hel del nytt som ska inhandlas :) Lite småsaker till Theodor's blivande rum, en del saker till vardagsrummet samt till köket blir det.
 
Nu sitter jag hemma och myser med Theodor. Rickard hjälper en kompis till han med hans bil. Känns skönt att ta igen lite tid med min fina son efter en del kvällsjobb. 
 
Nu fick vi främmande, hej! ;)
 

Förkyld

Då har även jag blivit förkyld. Ont och slö i kroppen, småont i halsen och mer täppt i näsan än vanligt :( .. Känns som att det bara blir sämre och sämre. Rickard har varit dålig i några dagar och nu har han smittat mig. Tar väl bara någon dag till så är väl Theodor dålig också :( 

Om några timmar ska jag äntligen få gå och sova lite igen. I natt ska jag nämligen jobba på Åsta. Jag bara hoppas att jag klarar av det. Har tagit tabletter nu så vi får se om man "piggnar" till. 

Nu sitter vi alla tre och myser i soffan framför en film. Vi har mumsat lite lördagsgodis :)




Flytt!

Igår var vi som sagt och kollade på en ny lägenhet. Just nu bor vi i ett område som kallas Ljungan i Matfors. Det är en stor gård med en massa hus med lägenheter i. Dessa lägenheter har väl sina fördelar med, men de känns som att vi har bott klart i det här området nu. Vi har en trapp som man måste upp i för att komma in i lägenheten, vilket vi inte såg som ett hinder då vi flyttade, men den är jobbig nu. När man ska dammsuga är bara en sak som gör den jobbig. Sedan så vill vi flytta till den andra sidan av Matfors. Det är lugnare på den sidan än vad det är här mitt i centrum av byn. Så ja, vi var och kollade på en lägenhet igår som ligger i ett fyrfamiljshus med fyra lägenheter bara. Den är på bottenvåningen, ett plus, den är mindre dock men de kommer nog inte bli något hinder. Sedan tycker jag också att den lägenheten var bra uppdelad med bra planlösning. Sovrummen bredvid varandra osv. Man har som tvättstuga i badrummet med tvättmaskin och en torktumlare. Det är en fullstor kyl och en fullstor kyl samt diskmaskin.. Allt är ett PLUS!.. Ja vi var mycket nöjda så vi ska helt klart byta lägenhet och kommer flytta till andra sidan byn :)
 
Eftersom att de är samma hyresvärd så slipper vi dubbelhyra! :) Hur skönt som helst, annars hade vi fått betala en dubbelhyra, vilket vi nu slipper. Det är tänkt att vi ska flytta den 1:a december så de är om lite mindre än två månader. Så nu måste vi fixa med flyttkartonger samt rensa ut en massa saker som vi inte längre behöver samt köpa till vissa saker som vi kommer att behöva. 
 
Det närmar sig ;)
 
 
 

Theodor´s talförmåga.

Jag har vid ett tidigare tillfälle informerat här om Theodor och hans tal. Han har inte pratat mycket alls, inte som andra barn gör i hans ålder. Men nu verkar de ha börjat släppa, vilket vi tycker känns underbart. Man går ju här och är småorolig över att han inte pratar och är snart tre år. Men som sagt, nu har de börjat släppa :)

I september så tog hans fröknar på förskolan kontakt med en talpedagog som kom och infortmerade lite om hur man kan "locka" fram talet. Han har bland annat fått en pärm på dagis med bilder och text som han kan kolla i och man ställer frågor om bilderna för att han ska svara osv. Just den pärmen har väl inte fungerat så speciellt bra, men han tycker om och kolla i den och i en speciell bok som finns på dagis. En bok om pippi, det står en rad med text och sedan stora bilder. 
Hon berättade även att dem stödtecken som dom snvänder sig av på dagis är mycket bra. Det är en bro över till det talande språket. Så nu har dem ökat med fler tecken som dem använder på hans avdelning. Han använder dem även här hemma :)
 
 
Tidigare har Theodor endast sagt mamma och äpple i princip. Han har även sagt fler ord, men dem har bara kommit 1-2 ggr sedan har han inte sagt de fler gånger. De är ord som: ammo (farmor), onny (Johnny, farbror), pappa, röd och ja fler ord var det säkert. 
Nu har det utvecklas ganska bra de senaste veckorna. Nu säger han ord som: pappa, pippi, isa (Liza), minna (mina), miam (Liam på dagis), äpple, dis (godis), oya (fröken Tuja på dagis). Ja de är de ord jag kommer på såhär på rak arm just nu. Han kan även säga korta meingar: Min den (den är min), min pappa
 
Det är så roligt att han har börjat prata. Han blir så stor, så stor. Känns helt ofattbart att han snart är 3 år. Det är bara drygt 1 månad kvar. Min bebis är inte längre någon bebis :')
 
Vi har även fått en tid nu för 3-års kontrollen som fokuseras just på talet. Fröknarna på förskolan har tät kontakt med bvc om theodor just för att hans tal är försenat. Vilket gjorde att vi fick en tid ganska snart. Vi ska dit den 11 oktober, alltså nästa Fredag :) Så vi får se vad sköterskan där säger om allt då.
 
Jag ska tillägga det också att han är inte försenad på något annat sätt i utvecklingen utan det är bara hans tal. Han motorik är det absolut inget fel på alls. Han kan saker idag som andra barn i hans ålder kanske har lite svårt att lära sig, saker som tar tid att lära sig. För Theodor tar de inte lång tid alls innan han har lärt sig något nytt. Dels så har han ju en eldriven fyrhjuling som han fick då han fyllde två, men den är från 3 år. De tog ungefär en vecka så klarade han det där galant. Han klär på sig helt själv också, visst kan det bli bak och fram ibland eller fel fot på skorna, men de hör ju till det. Jag är så stolt över att han är så duktig som han är ;')
 
 
En bild utav många favoriter på min fina kille! ♥
 

Onsdag

Pjuuh!..

Äntligen hemma igen efter jobb, hämtat Theodor på dagis och sedan har vi nyss ätit middag. Sitter i soffan nu med en kopp kaffe, Rickard duschar och Theodor sitter och tittar på bilar-filmen :) .. 
Känner mig helt slut i kupan just nu. Snart sk jag också hoppa in i duschen och sedan bara vara resten av dagen. Ikväll blir de bla. Bonde söker fru på tv:n :) 

Godkväll! 




Tisdag eftermiddag

Theodor är nu hemma från dagis, maten står i ugnen och snart blir det mat. Blir något så enkelt som potatisbullar, bacon och lingonsylt idag. Efter maten så är det daga för mig att röra mig till bergsåker för några timmars jobb. Får se hur det går, har inte varit där sedan i juni, men man kommer nog snabbt in i dem rutinerna igen :) får se om man kan lösa torsdagen också eller om man måste ringa rop och säga ifrån sig passet helt. Kan ju bli så också. Det återstår och se. :)



Tisdag

Då var det Tisdag och vi har klivit in i en ny månad, Oktober. Drygt 2 1/2 månad kvar till jul. Känns så långt bort men ändå så himla nära. Sedan om lite mer än en månad blir Theodor 3 år. Tiden går så fort, man hinner inte med :( ..

Har nyss lämnat Theodor på dagis, han är så glad när han får gå på dagis. Känns så roligt :) på en gång då han kom dit så skulle han krama om alla sina kompisar på hans avdelning. Han är verkligen världens sötaste lilla kille :)❤️ Hans presenter tills han fyller år är i alla fall klara och han kommer bli så glad, de är jag övertygad om :)

Idag har jag lite ärenden som ska göras och sedan blir de jobb några timmar ikväll. Nu ska jag dricka kaffe :)
Ha en bra dag alla :)


Här sitter Theodor och pillar på med Ipaden för någon dag sedan ❤️