Skärtorsdag

Godmorgon skärtorsdag. Nu är påsken här också, tyckte nyss det var jul ;) Tiden går så fort så man hinner nästan inte med ;)
 
Sitter här med lite kaffe nu, har nyss lämnat av Theodor på dagis. Han ska få vara där en stund idag medans jag ska uträtta några ärenden i stan :) Idag ska jag in på försäkringskassan och prata med dem om allt det här med föräldrapenning och sånt. Tycker de är lättare att prata med dem än att försöka läsa sig till något på internet. Blir inte klokare av de jag eller..
 
Moderskapsintyget har jag inte fått än, men tänkte ändå åka in och se vad dem säger och vad min SGI kommer ligga på. Är ju lättare för den som är fast anställd med en fast årsinkomst. Men för en annan så blir de lite annat då man går på timmar och så. Ja, vi får se vad dem säger helt enkelt.. :)
 
  
 

V.21 med lillebror ♥


Din graviditet startade Lör 23 nov 2013.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 7 dec 2013 (ägglossningen).
Du är på dag 144 av 280. (51,4%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och fulla dagar (v20+3).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 29 aug 2014 
Du har 136 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Nu har alla organ bildats men det kommer att ta många veckor innan de mognat och börjar fungera. Fostret har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Det kan höra och reagerar på både ljud och ljus.

Livet i livmodern är inte ansträngande, fostret lever i ett viktlöst tillstånd och behöver inte göra av med mycket energi. Det är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför mammans mage.

Mamma

Nu upplever många att en behaglig tid börjar. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över, men vissa fortsätter att må illa. Humöret brukar vara mer stabilt och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten kanske inte har börjat än.

Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo men viktuppgången är individuell. Om du äter näringsriktigt behöver du inte oroa dig för några extra kilon.

En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att barnet i magen nu upplevs alltmer som en individ och dina tankar, fantasier och önskningar allt oftare rör sig kring barnet.

Egna tankar:

Ja, kan ju säga att denna graviditet går så mycket snabbare än sist då jag väntade Theodor känns de som. Men de är väl för att man har gått igenom det en gång kan jag tro. Har i alla fall gått över haöva tiden nu, tyckte jag nyss fick ett plus på stickan ;) haha.. 

Jag känner av lillebror allt mer, endast några få stunder under dagen då de är lugnt. Mest liv blir de på kvällen då man lagt sig i sängen. Då början han kicka igång riktigt och igår kunde Rickard känna av den lille i magen för första gången då han fick en puff på sin hand ♥

 

 
(Bilden är två dagar gammal)
 

Godmorgon Tisdag!

Godmorgon :)
 
Nu på morgonen kom Frida förbi med SI-bältet hennes som jag ska få låna, hur snällt som helst. Har fått sån foglossning och ishias tror jag med. Gör sjukt ont, pratade med sjukgymnasten igår och hon sa att jag skulle prova med ett sånt bälte och se om de blev bättre annars skulle jag få komma till henne så skulle hon undersöka så jag inte hade fått någon vridning eller liknande i bäckenet. Ja, de är bara att prova med bältet i någon vecka och se hur de går då. 
Skrev ju i tidigare inlägg att jag hade börjat få ont och de var ju redan i v.12 eller något sådant och det har bara eskalerat sedan dess. 
 
Nu för en stund sedan lämnade jag av Theodor på dagis och han är lika glad varje dag då han kommer dit. Så roligt och se :) Idag ska dem ha påskdisko på dagis, med popcorn och saft. Roligt att dem hittar på sådanna saker med barnen tycker jag. Själv sitter jag i soffan och bara kikar runt på datorn och lyssnar på lite musik. Blir lite hemmasysslor som ska göras idag. Lite tvätt och plockande samt lite dammsugning som jag ska roa mig med tänkte jag. Får ta de i den takt jag kan då jag får så ont men vill samtidigt få undan de. Envis som man är så ska man ju göra de ändå.. haha!
 
Nu ska jag kolla vidare. Lägger ut en lite uppdatering om lillebror sedan :)
 
 
Såg min fina skugga ute här imorse ;) syns till och med där att man fått mage..
 

Rutinultraljud

Äntligen kom denna dag med!..
 
Idag var de dags för ultraljud och jag har sovit som en kratta i natt verkligen. Legat på aga och drömt att jag sov över besöket och sådanna saker. Men då jag vaknade vid fyra så var de ju inte så. Somnade om en liten stund, sedan vid sex orkade jag inte ligga kvar längre.. Har varit nervös som bara den i flera dagar ;) 
 
Hade tid för ultraljudet kl 9, så otroligt vad man kan se med hjälp av ultraljud egentligen :) Fick se bebisen länge och hon förklarade jättebra vart alla organ var och allt såg superfint ut. Vilken lättnad för en annan! ;)
 
Hon visade även att bebisen hade snopp, så de är en lillebror. Syns väl på en av bilderna också så hon sa att om vi inte ville avslöja könet så skulle vi ej visa den bilden ;) Theodor hade beställt en lillebror han så han blir nog nöjd han ;)
 
 
RUL v. 20 (19+4) Blev flyttad en dag så BF blir den 29 Augusti ♥