En lista!

En lista för att se vad vi har införskaffat oss till lillebror och inte. Märker att de mesta har vi!.. Känns skönt att han nu snart är här så jag får min kropp tillbaka ;) Längtar så tills han kommer så jag får se hur han ser ut, så nyfiken!

 

SOVA

(x) Spjälsäng

(x) Spjälskydd

(x) Madrass

(x) Täcke spjälsäng

(x) Kudde spjälsäng

(x) Lakan spjälsäng

( ) Madrasskydd/frotté

(x) Påslakanset spjälsäng

(x) Leksaksmobil

 

SKÖTA

( ) Skötbord

(x) Skötbädd/skötskydd (bredvid tvättmaskin)

(x) Våtservetter

(x) Tvättlappar

(x) Blöjor

(x) Badbalja (Badkar)

(x) Badhandduk

(x) Tvål

(x) Schampo

(x) Tops

(/) Kräm mot röd bebisrumpa

( ) Näsdroppar för spädbarn

(x) Febertermometer

(x) Kräm mot torr hud

(x) Babyolja

 

ÄTA

( ) Bröstpump

(x) Nappflaskor

( ) Flaskborste

(x) Bestick

(x) Tallrik

(x) Dregglisar

(x) Små handdukar

 

BARNVAGN

(x) Barnvagn

(x) Myggnät

(x) Regnskydd

(x) Täcke vagn

(x) Kudde vagn

(x) Lakan vagn

(x) Påslakanset vagn

(x) Åkpåse

(x) Skötväska

( ) Fårskinn

( ) Syskonvagn 

 

BEBISKLÄDER

(x) Body

(x) Dress

(x) Kofta, Tjockare tröja

(x) Mjukisbyxor

(x) Mössa, vantar

(x) Pyjamas

(x) Strumpor

(x) Overall (till senare)

 

TILL MIG

( ) Amnings-BH

( ) Amningskupor

(x) Amningskudde (gravidkudde)

(x) Amningslinne (man kan amma i de mesta)

(x) Amningströja (man kan amma i de mesta)

(x) Bröstvårtskräm

(/) Bindor

(x) Stödstrumpor

 

ÖVRIGT

(x) Babyskydd

(/) Barnvagnsleksak

(x) Filtar

(x) Babysitter

(x) Nappar

(x) Babygym

( ) Trådlös barnvakt

(x) Snuttefilt


Babyshower

Igår blev jag överraskad så de heter duga! :)
 
Några vänner, min familj och sambo hade fixat och lurat på en babyshower för mig och bebis. Rickard skulle se till att jag var hemma och de gjorde han på de viset att han sa att han skulle meka lite med syrrans bil så jag skulle se efter Theodor och så då han kom hem efter jobbet. Ja, tänkte jag. Jag orkar ju inte göra så mycket längre nu då jag är höggravid och de enda jag visste att jag skulle göra igår var ett besök hos barnmorskan. Så hemma var jag ju!
 
Frågade Kristin om hon ville följa med tll barnmorskan och de gjorde hon ju, sedan åkte vi hem hit igen och hon hjälpte mig med att dammsuga lite då jag knappt orkar göra de då jag hämtade Theodor på dagis. Sedan vid femtiden så kom ju syrran, med en stor kaka i händerna, jaha tänkte jag, vad är de här?
Sedan plingar de på dörren och då är de syrrans fru, mamma och min andra syster Elin som kommer. De kommer med en massa mat och en stor blöjtårta. DÅ förstod jag!.. Stod här hemma som ett fån verkligen. Men de var himla trevligt och kristin var såklart med på de hela hon med utan att jag visste de.. haha!
Men jag hade inte anat något alls så dom lyckades ju bra i alla fall :) Senare kom ju Rickard från jobbet och sedan kom Lotten med då hon hade jobbat klart :)
 
 
 


 
STORT TACK!

 
 
 
 
 

V.34 med lillebror ♥

De var längesedan jag skrev nu sist. Sist jag skrev ett inlägg var jag gravid med lillebror i v.21. Nu är vi snart i v.35(!!). De börjar på och bli väldigt jobbigt nu. Har svårt med andningen ibland då han ligger och trycker på lungorna mina samt svårt med sömnen då jag är så otymplig nu. Kan knappt vända mig i sängen, känns sådär. 
Känner bara att jag måste få klaga lite, men snart är de över som alla säger. 
Ja, de har de ju rätt i!
 
Men som sagt, de börjar på och bli riktigt jobbigt. Var till min barnmorska igår igen för en check-up. Allt såg superbra ut, hade bra blodtryck samt sockerprov :) Magen hade växt ytterligare 2 cm sen sist, den var denna gång 32 cm och lillens hjärtljud låg mellan 140-150slag/min denna gång ♥ Han ligger nu med huvudet långt ner i bäckenet men är fortfarande rörlig. Får hoppas att han fixerat sig till nästa besök :)
Vi pratade även lite om förlossningen som snart är aktuell och jag är nervös. Men hon lugnade mig lite.
 
 
Här ser man lite hur magen har växt under dessa veckor :)
 
 
Magen v.34 (33+3) ♥ 
 
Jag har hela tiden under denna graviditet haft en låg mage, inte alls som när jag väntade Theodor. Har även tagit upp de med min barnmorska vid nått tillfälle, men de är tydligen lite vanligt att man har en låg mage då man är omföderska..? Med tanke på att livmodern är utöjd sedan en tidigare graviditet och så. Men jag är så nervös att de ska sätta igång snart. Fick Theodor i v.37 (37+0) gick vattnet med honom. Så lite extra nervös är jag samt att magen är så låg och mamma fick mig 2 v för tidigt och syster kom på BF datumet. 
Har även börjat få sammandragningar och så redan. Men har sagt de att from v.36 gör de mig inget om de skulle hända nått. Men man vet ju aldrig i vilket sammanhang de kommer hända heller. Är jag hemma? Är jag i stan? Eller vad gör jag lixom?.. De gör mig nervös. Är väldigt trött och slut nu också, vilket inte heller är konstigt då jag är höggravid. haha!
 
Är mer nervös denna gång, men de kan jag tänka mig är för att jag vet denna gång på ett ungefär vad jag ska gå igenom, de visste jag ju inte med Theodor så då var jag inte så nervös ändå.
 
Men vi är så lyckliga över denna lilla krabat som snart komma skall! :)