Nytt inlägg!

Nu är de dags för ett inlägg igen tycker jag. Har inte skrivit nu på ett tag då jag inte just har haft någon lust till att skriva.

Så vad har hänt?

Jag jobbar lite titt som tätt och pluggar ju samtidigt. Dock är jag ju snart äntligen klar och färdigutbildad undersköterska. Känns himla kul faktiskt. Är tänkt att jag ska jobba ett tag och se om de är nått för mig eller om man ska vidareutbilda sig? De får vi se då!
Till veckan ska jag ut på praktik igen, fyra veckor blir de på ett boende här i matfors. Inom omsorgen denna gång då jag har valt den inriktningen. Jag vill arbeta med utvecklingsstörda så denna praktik passar nog mig riktigt bra tror jag! Nervös, ja de är man ju men de blir jag alltid då de är något nytt som händer! Haha..

Nu blir de lite mys i soffan här med älsklingen. Theodor sover sedan en stund tillbaka. Sofias änglar sitter jag nu och väntar på :)
Ha en fin kväll.

Dessa fina murgrönor flyttade in i vårt kök här om dagen. Tycker dom är så fina!


Tisdag

Idag har jag väl egentligen inte så himla mycket att skriva om, men tänkte få ihop några rader här i alla fall :) ..

Theodor har varit på dagis idag, som vanligt. Han älskar ju att vara på dagis :) jag har varit hemma och tagit de lite lugnt för omväxling. Skulle försöka ta mig i kragen och göra lite plugg, men så blev dock inte fallet. Utan jag åkte iväg med älsklingen en sväng då han jobbade istället. Ska försöka sätta mig med uppgiften där som skall göras imorgon. Men får lite panik då jag inte riktigt vet hur man ska skriva osv. Men vi får väl se om jag löser de och kommer på hur man ska göra imorgon. Theodor ska ju på dagis imorgon igen som vanligt så då får man lite tid att lägga ner på de hela i alla fall :) ..

Tidigare ikväll fick jag ett samtal från komvux där jag går ang. min praktikplats, dem har tydligen ringt dit och sagt att jag inte kunde vara där hos dem så nu har dem frågat på ett annat boende här i matfors, får se om jag får vara där då istället. Skönt ändå då jag egentligen inte ville vara där jag hade blivit placerad, men jobbigt att de ska bli krångel osv. Hoppas att de löser sig i alla fall innan de är dags. Börjar ju första veckan v.10. Så de är ungefär en och en halv vecka kvar. Så detta blev ju lite i sista minuten kan jag tycka :/ men vad ska man göra då? Skulle få svar imorgon i alla fall om jag kan vara på de där nya stället dem hade kollat upp till mig .. Snällt att dem ringde från komvux och berättade ändå, min mentor är ju utomlands så hon vet ju inget än. Men tror hon kommer hem imorgon så hon får nog också veta :)

Ja, jag fick ihop några rader nu märkte jag. Nu ligger jag i soffan och myser framför tv:n, Theodor har somnat i sin säng nu och Rickard sitter vid datorn och spelar sitt Wow :/ snark .. Zzzz haha!
Jag ska väl fortsätta mysa lite för mig själv nu en stund. Lite senare blir de till att se Maria & Mindy på trean!

Godkväll!


Det här med talet..?

Nu på morgonen så har jag tagit och plockat fram i stort sett alla Theodor's böcker för att se vilka som kan passa att sitta och kika i senare i eftermiddag.
 
För er som känner oss och umgås med oss vet att Theodor är dålig på att prata. Han kan just nu bara säga några enstaka ord, mamma säger han hela tiden i princip, pappa har han bara sagt någon enstaka gång. Äpple kan han säga och titta har han också sagt någon gång. Han har sagt ord som bara framkommer en gång, inte igen. 
Farmor har han också sagt, ungefär en-två gånger. Jag och Rickard börjar nu bli lite oroliga, han är ju 2 år och två månader, så han ska ju kunna prata?..
Vi har tidigare pratat om detta och tänkt att de kan ha varit för att han faktiskt är för tidigt född, men nu börjar man tänka ett steg längre. Vi vill inte att han ska bli utstött på dagis eller liknande. I stort sett alla andra barn på hans avdelning på dagis pratar, men inte våran Theodor? ..
 
Jag känner hur ledsen jag är inombords nu då jag pratar om de. Men när man pratar med närstående eller andra mammor så säger dom att pratet ja de kommer när de kommer osv. Ska man bara gå och vänta?.. Han kanske inte känner sig redo helt enkelt? Vi vill inte behöva gå till en specialist i ämnet eller höra av någon annan att de är något fel på vår son!? 
 
Jag har suttit och sökt på google för att se om några andra har/haft samma problem med deras barn osv.. Läste att de kan ta tid och att barnet börjar prata när de är redo och en massa sådanna saker. Så vi ska ni försöka "införa" att sitta med Theodor och kolla i hans böcker en stund om dagen för att se om vi märker av någon skillnad av hans tal. Han är en så underbar liten kille och han är så duktig på många andra sätt. Han kan t.ex. klä på sig själv, ta på sig skor själv,han städar efter sig om han spritt ut några leksaker på golvet, han hjälper mig och hänga tvätt, ja de är en del av de han kan göra själv. Men de är just detta med talet ..
Vi tycker de är jobbigt och vi är oroliga?!
 
Är det någon som har några tips angående detta med talet hos små barn?
 
 
 

Söndagkväll!

Ja, de var väl ingen direkt händelserik dag idag. Vi har varit hemma och pappa Rickard åkte ju som sagt iväg en stund på eftermiddagen. Vi har sett filmer, lite Astrid Lindgren-filmer och tecknat samt barnprogram. Astrid Lindgren-filmerna går alltid hem hos lilleman. 
 
En ny vecka har vi snart att vänta också, de som är planerat än så länge är att Theodor ska få gå på dagis som vanligt och jag har lite pluggning som ska göras samt att jag i alla fall har jobb nästa helg. Rickard har ett samtal att vänta också till veckan. Bara att hoppas att de blir ett positivt samtal! .. 
Vill inte säga mer då man inte riktigt vet vad som händer ang. de. Blir de någon förändring eller ska vi fortsätta på som vanligt? Oavsett vad som nu händer så är jag så glad och tacksam över att jag har min Rickard. 
Jag är stolt över honom, han är helt enkelt den bästa! :) 
Han är min bästa vän, min själsfrände, pappa till Theodor och för att inte prata om vilken fin pojkvän han är ♥ ..
 
Ja, annars vad jag vet så kommer vi nog bara ta veckan som den kommer :)
 
Just nu så ligger lilleman och sover och jag ska ta och mysa med min älskade framför en film ♥
 
 
Världens finaste lilla kille ♥
 
 

Söndag

Tar och nyttjar denna blogg-appen ännu en gång!

Söndag idag, sista dagen på denna vecka. Veckorna och inte minst sagt helgerna bara springer iväg.
Jag och Theodor sitter i soffan och tittar på barnprogram och Rickard står i duschen.
Idag har vi ingenting inplanerat, i alla fall inte jag och Theodor. Rickard ska åka iväg en sväng senare med hans brorsa för att hjälpa någon med en dator eller nått ..

De var de lilla jag hade att dela med mig av.. Ha en bra dag!


Nya frisyrer!

Nu har jag och Theodor fått nya frisyrer. Mitt hår känns mycket fräschare och har dessutom en frisyr. Har inte haft de på väldigt länge.. Alltså en frisyr som är klippt och inte en frisyr som man "fixar" till själv en dag ..

Såhär blev resultaten :)


Feb. 16, 2013

Godmorgon ..

Här är de bara jag och Theodor som är vaken än så länge. Vi sitter i soffan och bara myser framför lite barnprogram.

Veckan som varit har jag jobbat i stort sett hela veckan samt haft skola så helgen är verkligen behövlig nu, är trött som bara den. Har inte sett min familj på hela veckan känns de som så denna helg ska vi ta vara på, speciellt då jag ska jobba hela nästa helg. Kväll på fredagen, delad tur på lördagen och dag på söndagen.. Men pengar är alltid bra!

Denna helg har vi inte så mycket inplanerat. Mamma ska komma hit idag bara, hon ska få klippa både mig och Theodor. Vi får väl se hur pass stilla den lille herrn vill vara just då. Kanske inte lyckas klippa honom heller. Jag har ju försökt vid tidigare tillfällen, men han har ju inte suttit stilla så har inte lyckats så bra med att klippa honom. Han har ju jättefint hår, lockigt och ja, men de är alldeles för långt nu. Han får vid vissa tillfällen håret i ögonen ..

Vi får se vad klockan blir senare, kanske blir till att gå ut också en stund då de är så pass varmt och skönt ute :)

Ja vi får se vad man lyckas med idag helt enkelt!

Ha en bra dag ni andra :)


Tips för er som kanske letar byxor?

Jag måste bara tipsa om ett klädesplagg som jag använder nästintill varje dag, ett par snygga byxor!
 
Det är denna zip-legging, sköna, snygga och sitter som en smäck, mer ska man väl egentligen inte begära :) Jag älskar verkligen denna byxa och jag har ett par i jeanstyg, ett par blåa, två par svarta och ett par mörk/vinröda. 
 
Dom finns att köpa på bland annat Vero Moda :)
 
 
En bild på hur de ser ut fram ifrån och en bakifrån. 
 
LOVE IT! ♥

Feb. 13, 2013

Godmorgon!

Idag är jag riktigt trött. Har jobbat nu två kvällar i rad, med samma tur varje kväll. Jobbar ikväll med och har då också samma tur. Man blir ganska slut i huvudet av att ha samma tur varje kväll.. Men de är pengar och jag älskar ju att jobba så inte mig emot. Den enda förändringen är att jag inte ska till den där mannen som jag var till i måndags.. För de var faktiskt läskigt att vara med om nått sådant där då man är på sin arbetsplats!.. Där man ska trivas i övrigt.

Som sagt, jobb ikväll mellan 15.45-22. Jag kände de igår när jag tog på mig dagens pass så känns de som att jag inte får träffa Theodor och Rickard. Så idag är Theodor hemma från dagis så vi får umgås lite :) .. Så idag innan jobbet blir de mys med lillprinsen ❤ ..
Imorgon är jag ledig från jobb, men jag har skola mellan 13-16 i stället. Känns nästan som att man är ledig fast man inte är de.. Haha!
Sedan är jag ledig hela helgen, då blir de nog en tripp till mamma som fyller år och jag ska få en förändring av barret, tur att mamma kan göra de, annars skulle de ha blivit dyrt om man ska till frissan varje gång man ska göra nått med håret ;) men de är ju skönt att få gå till en frisör också, men de blir någon annan gång :)

Nu ska jag fortsätta dricka upp mitt morgonkaffe och sedan blir de frukost med lillhjärtat! :) ha en bra dag ..


Incident på jobbet!

Igår var de inte meningen att jag skulle göra så mycket, men i sista minuten blev jag inringd på jobb. Så jag jobbade igår mellan 15.45-22. Vilket jag inte blev nedstämd för, till en början. Jag älskar att få jobba och jag trivs superbra i bergsåker, men igår var jag med om något obehagligt under mina arbetstimmar. 
 
Jag hade ett ärende till en man som bor själv. Han skulle få medicin av mig och var nog inte på ett alltför positivt humör. Han tar sin hand och slänger mot min hand och glaset jag håller i så de åker rätt in i väggen och de flyger vatten och glassplitter över vardagsrummet. Jag försöker lugna ner honom, men då tar han sin rullator och trycker/kör in den i mig och mina ben, hårt. Jag vet inte vad jag ska göra, blir så rädd att jag bara går.
Då jag kommer ut då bryter de ut, jag gråter. Jag blev så rädd och överraskad kan man väl säga. Har ju aldrig varit med om något sådant där förut.
 
Jag får ju inte berätta egentligen någonting om våra vårdtagare, men nu beskrev jag ju bara incidenten. De ligger lite annat i också, men sådant får jag ju inte berätta eller skriva ut så andra ser. 
 
Idag ska jag jobba igen, mellan 15-22. Lyckligtvis så ska jag inte till denna man, vilket jag är glad över! Men jag ska i alla fall åka dit tidigare och skriva ett papper om vad som hänt. De skulle ju ha kunnat hända värre saker, nu gjorde de ju inte de, men de kunde ha hänt. Jag kunde ha fått glassplittret i ögonen eller vad som helst!.. Vem vet, hade jag stannat kvar längre hade jag kanske fått en smäll av han. 
Är man med om någon sådant här på sin arbetsplats så vill man ju inte heller hjälpa personen heller, utan då får personen vara själv i stället!
 
Jag var bara tvungen at skriva av mig detta, pratade med chefen imorse och hon frågade mig hur jag mådde och så efter de som hänt, vilket jag tyckte var snällt/skönt. Men jag mår ju bra nu, är inte lika skakig som jag var igår kväll, men jag blir samidigt lite rädd/skakig då jag tänker på händelsen och vad som faktiskt hade kunnat hända om jag stannade kvar. 
 
Ja, nu ska jag göra mig klar för att åka och jobba. 
Ha en bra dag/kväll! ♥
 

Kärlek ❤

Familjen, jag älskar min familj så otroligt. Att se Theodor utvecklas och bli större och större och duktigare och duktigare på att göra saker. Rickard min älskade sambo, finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar honom. Han är världens bästa och finaste kille, världens bästa vän och världens finaste pappa! ..

Tre hela år har gått sedan vi träffades, jag och Rickard. Tiden går allt för fort!
Jag älskar er mer och mer för varje dag ❤


Nytt, enkelt utseende!

Jag har suttit nu och kollat runt lite på Internet och hittade en gratis design som får duga här på bloggen framöver. Fick göra om lite innan jag tyckte att de passade in. Men som sagt, de får duga :)
 
Nu är vi i alla fall friska från den dumma förkylningen som cirkulerar just nu. Jag har fortfarande lite ont i halsen, men de går ju ann då man vet hur pass dålig man har varit så man ska inte klaga över lite halsont då.
Rickard är också piggare och likaså Theodor :) Han är på dagis och Rickard är på jobbet. Jag å andra sidan är ledig. Har inget jobb inbokat idag och inget pluggande och heller ingen skola, vilket känns lite väl lyxigt ändå. En en hel dag har man för sig själv. Så de blir nog bara lugnt för mig idag. Tvätta lite och bara vara. Känns som at man ska ta vara på de då de väl kommer "omkring". haha..
 
Jag hoppas bara att vi klarar oss från den där dumma magsjukan som dessutom cirkulerar runt här, ja på dagis, bland vänner, familj osv. Magsjuka är nog bland de absolut värsta som finns. Jag tror nog inte att jag är ensam om att tycka de. Näe, usch!
 
Vilket inlägg det här blev då, men ja nu vet ni att jag lever ;)
 
Att ha blivit mamma är de bästa jag varit med om ♥