Onsdag

Godmorgon, då var de onsdag igen då. Veckorna går så fort så man hänger nästan inte med. Snart helg igen ;)
 
Nu har jag nyss lämnat Theodor på dagis och han blir lika lycklig varje gång han kommer dit, då blir man glad själv också :) 
Vet inte om jag har berättat här att Rickard har fått ett nytt jobb. Idag ska han nämligen in och skriva på alla papper och på Måndag börjar han på nya jobbet. Från att jobba med soptunnor och köra ut de till olika boenden på Reko till att få en mekanikerjobb på northbike. Att han nu äntligen ska få göra de han vill, nämligen skruva med motorcyklar :) Han kommer även få gå över på bil någongång samt skruva skotrar samt fyrhjulingar också :) Är såå glad för hans skull!
 
Jag ska själv in till stan en sväng idag. Ska på möte med chefen på Åsta, får se vad hon har att säga. Hon ville prata med mig om sommaren då de var tänkt att jag skulle jobba där i sommar eller ja en del av sommaren. Men hon är säkert osäker på hur de kommer vara då jag kommer vara ganska långt gången i graviditeten då. Den lille kommer ju någon gång i slutet på augusti så :)♥
Ja vi får väl helt enkelt se vad de är hon vill säga, men nervös är man såklart. De värsta som kan hända är ju att jag inte ska få jobba alls i sommar. Skulle kännas så tråkigt!.. :(
 
Till något annat roligt då.. Idag är det exakt två veckor kvar till ultraljud. Börjar redan bli nervös jag, vilket säkert är normalt. Tänk om allt inte är som de ska? :/ Men längtar samtidigt som ett tok då jag såå gärna vill veta om de är en pojke eller en flicka. Det är många som redan tror att de är en flicka denna gång. Jag trodde de var en pojke helt klart jag, men nu vet jag inte. Tror nästan också på en flicka. Kanske bara är så för att jag så gärna vill få en flicka?.. Ja om två veckor så får vi förhoppningsvis veta i alla fall :)♥
 
 
Här låg Theodor i min mage ♥
 

Veckorna går fort!

Men gud... så bra vad jag på det här med att börja om på nytt och skriva i bloggen. Men tänker i alla fall försöka slänga in ett inlägg då och då :) 
 
Ja, vad händer då? Jo mycket händer hela tiden i magen nu känner jag. Magen har börjat tagit fart och växer och bebisen i magen har jag även börjat känna av. Kände som små fladder redan i v.16 denna gång och nu känner jag av som små puffar eller vad man ska säga (även nu i skrivande stund). Det är inte varje dag, men var och varannan i alla fall känns de som. Gud vad jag har saknat detta :) Känns så underbart då man känner av den lille i magen. 
 
Har varit på inskrivning hos barnmorskan, de var jag i v.15 och nu är jag inne på v.18. Veckorna bara springer iväg. Snart är de äntligen dags för RUL också, ca 2 veckor kvar nu bara. Blir så nyfiken på vad de är för en liten där inne. En tjej eller en kille? Vill så gärna ha en av vaje kön, men de spelar egentligen ingen roll. Det är en bebis i alla fall :) 
Jag hoppas verkligen att vi får reda på det denna gång, de kunde inte se vad de var då Theodor låg i magen. Han hade benen i kors för mycket :/ 
 
Liten uppdatering från blimamma.se
 
v.18
 
Bebisen

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

 Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

Du

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

v.18 (17+1) ♥