SÖNDAG

Godmorgon
Igår var de en trevlig kväll.. Förstå så var jag och älsklingen i birsta en sväng för att jag skulle byta amnings-BH:n, men de var så himla mycket folk, så vi hitta knappt någon parkering. Så då åkte vi vidare till stan och åt lunch på mcDonalds :) och sedan for vi ut till Njurunda och hämtade Bea :) 
For hem till oss, såg på nyaste Beck och sedan gjorde vi i ordning god mat och då dök Robin upp :) Så vi åt middag, umgicks alla fyra och sedan åkte vi in på Railway Saloon och hade de enormt trevligt ! Träffade mycket roligt folk och de blev en massa pratande hit och dit. Kom hem vid halv tre i natt :) Men roligt var de !

Bea har sovit här och ska göra de en natt till :) Idag blir de nog inte så himla mycket, lär nog bara ta de lugnt, vet inte än riktigt hur Rickard mår idag så. Ska i alla fall ta och göra i ordning frukost nu. Ska även ställa om alla klockor runt om här i lägenheten, de är väl ingen som missat att man skulle ställa tillbaka klockan en timme i natt ? I så fall så får ni fixa de nu ! :)

Bjuder på en bild på Eddie idag ! :)




PUSS !


V.36 ♥

Ja, som sagt så går jag in i v.36 idag. Förlåt säger jag till er som önskade magbilder från v.35. Glömde tillslut bort de helt att jag skulle lägga upp bilder på magen. Men tänkte göra de denna gång ! :) 

Inlägg från http://blimamma.se !

BEBISEN

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

DU

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC.

och såklart magbilder :)







PUSS !

 



FREDAG

Godmorgon, eller ja god och god vet jag väl inte :/
Var meningen att jag skulle in till stan idag och möta upp Bea när hon slutat skolan eftersom att hon skulle vara hos oss i helgen. Men då blev de såklart ändrat ! :( Så hon kommer imorgon på dagen i stället.. Något less man blev då ! Vad ska man då hitta på idag då ? :/ Måste göra nått, är så grymt less på att sitta hemma helt själv och bara vara.. gaah, tråkigt !
Skulle i och för sig ha packat lite eftersom att de bara är typ två veckor kvar tills vi ska flytta, men känner att jag väntar tills jag kan få lite hjälp.. Så de får nog bli lite packande under morgondagen.

Näe, nu ska jag kolla på tv.
PUSS !

TORSDAG

Hej !
Idag har jag varit i birsta och stan i stort sett HELA dagen. Så nu är man rätt slut kan jag lova !.. Var med Malin på birsta och sprang runt och letade en dräckt åt henne som hon ska ha på halloween. Hittade ingen där så då gick vi på h&m och där köpte jag en amnings-BH (vilket visade sig att den var för liten :@), overall åt bebis och sedan hittade jag sådana där populära ord som alla har nu. "Carpe Diem" & en "Love" blev de. Dom hittade jag billigt på Panduro Hobby, dem är i typ trä, ska måla dom så blir dom fina :) Sedan var vi på IKEA en sväng, där köpte jag ett laptop-stöd. Vilket är skönt och ha om man ska ha laptopen i knäet :) och de blev även lunch där. Köttbullar, potatis och gräddsås, så himla gott !

När vi varit i birsta så åkte vi till stan på skämtsaker och barnvagnar för att kolla efter en dräckt. Hittade ingen där heller, men hon kom på att hon har en klänning hemma som hon skulle ha och köpte då en svart mask som hon skulle ha till.. Blir nog bra de ! :)

Nu har man precis kommit hem, vilket känns så skönt ! Ikväll blir de mys i soffan med älsklingen och en film tror ja :) Imorgon ska jag in till stan och möta upp Bea som ska vara hos oss i helgen :) MYSIGT !

Här är lite av inköpen jag gjorde idag :)











PUSS !

ONSDAG

Godmorgon.

Igår var jag som sagt till barnmorskan och de gick så otroligt bra ! :) Sf-måttet låg på 37, vilket betyder att jag hamnat lite utanför kurvan, men allt verkar vara som de ska :).. Hjärtljuden låg på 152 denna gång, och de visade sig att bebis hade fixerat sig nu och ligger med huvudet neråt. Gud så skönt att veta att den ligger så. Hoppas bara att den inte får för sig att göra en helomvändning :/.. 
Elin var ju som sagt med och hon tyckte att de blev mer verkligt nu att vi skulle ha en bebis, men hon är så himla glad, vilket jag är hemskt glad över ! :)

Efter att vi varit hos barnmorskan så gick vi på stan ett tag. De blev en fika på City Café, tack Elin.. och sedan införskaffade jag små små uggs till bebis. Så otroligt söta. Iiiih !




Idag ska jag in till stan och träffa mamma och mormor. Vi ska åka ut till birsta och storhandla. De är verkligen tomt här hemma nu. Ska köpa en massa gott så vi har till helgen bland annat :) 

Nu måste jag gå och duscha :)

PUSS !

SVAR PÅ KOMMENTAR !

Linda om MÅNDAGKVÄLL:
Åh vad roligt att du ska bli mamma :) Stort grattis! Kul att några i våran ålder börjar skaffa nu :)

Fin design du har! Gjort den själv ? / kram linda


Hej Linda. Ja jag tycker att de ska bli jätteroligt att få bli mamma. Tack så mycket ! Designen har jag knopat ihop själv, ja ! :) Du hade fin blogg du med :). Kram

MÅNDAGKVÄLL

Godkväll.
Har nyss suttit och tittat på "De Okända" på tv4+. De var från Lucksta, så de var lite roligt. Jag visste ju även vilka de var :) Ska leta upp programmet på tv4.se så älsklingen kan få se de också. Han har ju nyss slutat jobbet och är väl på G hem snart :). 

Nu har jag bytt kanal och ser numer på nya säsongen av "Svenska Hollywood-fruar" :). Helt sjukt vad dom kan spendera pengar.. Huua !

Imorgon ska vi till barnmorskan igen :) Elin ska ju som sagt följa med och hon är överlycklig för att få följa med. De är ju riktigt mysigt tycker jag så jag förstår henne ;).. Sedan ska hon och jag sticka iväg och titta på lite bebis-saker som vi har kvar att införskaffa och senare på eftermiddagen så ska jag på kalas hemma hos min morbror för att han son (min kusin) har fyllt år. Så de ska jag göra imorgon !

Nu ska jag fortsätta se TV ! :D

PUSS !



JAG BARA ÄLSKAR DENNA KATT !



HAHAHA, Enjoy !

MÅNDAG

Nu har älsklingen precis åkt iväg på jobbet. Jag skulle ju ha tvätta med Marianne, men jag känner mig så hängig så jag kände att jag inte kommer orka de. Så nu är jag hemma och lär väl ligga i soffan hela dagen. Tror att jag har hamnat i en gråt-period också. Är ledsen och nedstämt om vart annat. Inge vidare roligt :(.

Nu ska jag kolla lite på tv och sedan se lite Förhäxad :).

PUSS !




SÖNDAG !

Sitter nu och tittar lite på "Beck-Skarpt Läge" på 4:an. Har precis suttit och tittat i en gravid-tidning. Har läst om lite förlossningar och bedövningar och sådana saker :). Längtar som bara den tills lill*n tittar ut. Börjar känna att ALLT är jobbigt nu. Sover jättedåligt, jobbigt att , mycket halsbränna och sura uppstötninar pga att bebisen ligger och trycker mycket på mina organ :/...

imorgon och resten av veckan jobbar Rickard eftermiddag, 14-21 ca. Jag ska ta och tvätta lite hos Marianne imorgon som har en riktig tvättstuga. Ska bara tvätta lite sängkläder och gardiner.. Är inte så långt kvar tills vi flyttar så då är de skönt och ha de mesta tvättat så att säga :).
Annars så har jag inte så mycket inplanerat i veckan. Ska väl försöka storhandla lite, är tomt i frysen i princip och i skafferiet så de är dax att fylla ;) tisdag förmiddag är de dax för ett besök hos barnmorskan igen och då ska Elin följa med. Hon var så nyfiken på att få höra lill*ns hjärta och så :) och på Fredag och resten av helgen så ska Bea komma hit och umgås, så de ska bli roligt. får se vad vi hittar på för nått !

Lägger in ett inlägg från blimamma.se eftersom att jag gick in i v.35 i fredags. Skulle ha lagt in nya magbilder också, men har inte haft så mycket ork till att fotografera magen idag. Så de fixar jag i veckan :).

inlägg från http://blimamma.se och V.35.

BEBISEN

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

DU

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

 

 


PUSS !


VATTNET ?

Godmorgon, nu har jag precis fikat mitt morgonfika. Igår var vi hos mamma hela eftermiddagen/kvällen. Åt middag och myste i soffan framför Idol. Jag tyckte att de var helt rätt att Linda åkte ut. Hon var en bland dom sämre, tycker jag. 
I alla fall sedan när vi skulle åka hem så kom vi och åkte på Juniskärsvägen, alldeles innan man kommer fram i Kvissle, och där håller vi på och kör över tre stycken rådjur. Men som tur var så klarade vi oss precis ifrån att köra på dom. Vilket var en bra sak ! Sedan tog vi vägen över Nolby hem, åhh hatar den vägen nu när de är kolsvart på kvällarna. Man ser ju ingenting !
Aja, nog om gårdagen.

Ja, sedan ska jag säga de också att igår gick jag in i V.35, bara drygt fem veckor kvar ! :) (40 dagar). Lägger in ett inlägg från blimamma.se och nya magbilder ikväll eller imorgon :) 

I natt drömde jag att vattnet gick, och de var inte lite vatten som kom heller. Lite läskigt var de faktiskt, vaknade efter en stund och var blöt på trosorna :/ men jag hade nog svettats en massa när jag drömde fast utan att märka de :) hehe.. Men när de väl är dax så kommer de nog gå så bra så ! :).

Idag har vi fullt upp i stort sett hela dagen. Vi ska handla lite, tvätta, och börja packa eftersom att de är bara typ tre veckor kvar tills vi flyttar. Måste rensa förråden också, inte mycket som ska sparas därifrån inte :). åh, de ska bli så skönt och få flytta till nytt :). 

Näe, nu ska jag nog ta och klä på mig och sedan försöka få upp Rickard så vi kan börja grejja här :) Har tvättis klockan 13.00.

PUSS !




ÄLSKAR DIG ♥

Jag tänker på dig !
De blir bra ska du se.
Älskar dig pappa ♥

BEDÖVNINGAR

Sitter nu och tittar i lite böcker och på Internet om vilka bedövningar de finns för att lindra smärtan vid förlossningen. Ska till barnmorskan igen på Tisdag och då ska vi skriva omvårdnadsmeddelande som följer med i journalen till förlossningen. Vilket betyder ett meddelande där vi skriver in hur jag vill att min förlossning ska vara, med vilka bedövningar osv. Men jag är fortfarande lite osäker.. Börjar känna av nervositet inför förlossningen nu eftersom att de typ bara är fem veckor kvar. Men bebisen kan ju kanske vilja titta ut tidigare och då är de bra att allt sådant där är klart. 

Lustgasen kommer jag garanterat vilja använda i alla fall och sedan funderar jag på och även skriva in EDA (Ryggmärgsbedövning). Om de är så att just du är mamma som läser, kommentera gärna om vilken/vilka bedövning/ar du använde dig av och hur de kändes :). 

Nu ska jag fortsätta att läsa lite.

PUSS !

GRATTIS MARIANNE ♥

Ja, idag är de Mariannes dag (svärmor). Hon fyller nämligen år idag och vi ska åka dit senare idag när Rickard kommit hem och fika och mysa :). Men först så ska vi fixa en present såklart. Skulle vilja åka till birsta ja, men vi får se. Blir nog inte så :/ Men men, Grattis Marianne !



PUSS !

ONSDAGSMYS MED MAMMA OCH MORMOR

Har precis haft mamma och mormor på besök. Vi har ätit middag och god efterrätt. Tänkte dela med mig av receptet på efterrätten i alla fall :)



Ingredienser
Vaniljyoughurt.
Bondkakor, eller som vi använde. Chocolate chip cocies :).
Äpplen
Kanel
Socker

Såhär gör du:
Skala äpplena och gör som små äppel-bitar och lägg ner dom i en stekpanna. Stek på dem lite på ganska svag värme och sockra och strö på kanel.
Häll i youghurten i en skål/serveringsglas och smula ner en kaka. Häll sedan över äpplena över.

Klart att serveras !

Prova gärna, väldigt gott :)

VI ÄLSKAR DIG ! ♥

Din graviditet startade Fre 26 feb 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 12 mar 2010 (ägglossningen).
Du är på dag 237 av 280. (84,6%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 5 fulla dagar (v33+5).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 2 dec 2010
Du har 43 dagar kvar till beräknad förlossning.



Vi älskar dig ! ♥

ONSDAG

Godmorgon !

Har precis fikat och sitter nu och tittar lite på tv:n :). Ska se lite till innan jag går och tar tag i disken som är i köket. Mamma och mormor ska komma hit, då blir de fika och god middag :) Vi ska även be Johnny och titta på mammas dator som gick sönder igår. Vi tror att de är grafikkortet, men vi ska kolla vad Johnny säger så får vi se. Vill ju kolla de innan man köper något och så blir de fel. De är ganska frustrerande, eller ?! 

Så de är väl de som händer idag :) mysigt ! Jo och sedan ska dom som ska köpa vår lägenhet komma och skriva papperna :).

PUSS !

VI FÖRÄLDRAR

Godmorgon !

Igår var jag och Marianne hemma hos syrran och kollade på de olika produkter som dom har börja sålt. De var trevligt, beställde inget, men ska göra de framöver tänkte jag :). Vi fikade och pratade en massa innan de var dags att börja rulla hemåt igen. Mysig kväll var de i alla fall ! 

Annars idag så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på ? Är ju hemma nu och Rickard slutar klockan två. Vi blir nog bara hemma och lär mysa hela dagen/kvällen :), inte så dumt de heller ?! 

Annars i veckan så är inget bestämt. Eller jo mamma och mormor skulle komma förbi någon dag här i veckan och fika eftersom att dom ändå skulle på kyrkogården på Tuna Kyrka. Så de ska bli roligt och få lite främmande :)

Imorse blev jag även väckt av en som undrade om jag ville prenumerera på Vi Föräldrar (7 nummer för 199:-) så de fick jag med på. Skulle få en liten present med också :) en bebisfilt fick de bli !
Han sa de att han ville kolla med mig om jag ville prenumerera på tidningen eftersom att jag hade hämtat ut baby-boxen på Babyproffsen :)  

Nu ska jag se några avsnitt av Förhäxad :) Har blivit som besatt av den serien. 


Vi Föräldrar




PUSS !

 


MÅNDAG

Dax för ännu ett inlägg ! :)

Sitter här nu, nyduschad :) Ska snart ta och göra lite fika (mellanmål). Blir en eller två frukostmackor (hårdbröd) med skinka och en glas obo'y kanske ? Gott !
Dagen idag har jag hittills inte hunnit med så mycket.. har tittat på tv och duschat. haha ! Rickard jobbar förmiddag denna vecka, skönt ! Så han kommer hem vid halv tre och vid sex-tiden ikväll ska jag in till syrran en sväng, får se om Rickard orkar följa med eller om han stannar hemma. 

Nu ska jag ta och fixa mitt fika :).

PUSS !

SÖNDAGKVÄLL

Sitter nu med älsklingen i soffan och sneglar lite på Indiana Jones-filmen som går på 5:an. :) Men nu klockan nio så ska vi byta till fyran och se på Rallybrudar i stället. Sedan efter de så blir de till och gå och sova. 

Idag har vi bara tagit de lugnt och varit hemma hela dagen. Har plockat ihop här hemma efter festen som var här igår. Blev lite folk, trevligt ! Bea var ju här också och hon åkte hem idag vid fem-tiden ungefär. Trevligt att ha henne här också. Måste göras om !
Sedan när hon åkte hem så satte vi oss och kolla på nått avsnitt av Förhäxad och lagade sedan mat. Makaroner och korv blev de idag. Enkelt, snabbt och gott !

Ska även berätta att igår drack jag Julmust för första gången nu innan jul. Ååhh de är så gott !

Hörs mer imorgon !
PUSS !

SÖNDAG

Tänkte att jag skulle berätta lite om fotograferingen som vi gjorde igår :). Mamma, Elin och Bea kom hit igår vid tre-tiden och då så gjorde vi oss klar för fotografering. Vi fikade lite och sedan möblerade vi om en massa i vardagsrummet och fixade. Sedan började vi fotografera :). Resultaten blev väldigt bra och är jättenöjd med bilderna. Tack så mycket !

När vi var klar så åkte Elin och mamma hem men Bea stannade kvar. De blev lite fest här igår kväll, kom förbi ganska mycket folk och de blev faktiskt trevligt. Men sista timmen innan alla gick blev lite jobbig för just mig, jag ville bara gå och sova. Men annars så var kvällen lyckad :).
Bea blev kvar tills idag och nu sitter vi och tittar på film. Älsklingen är nog inte så vidare pigg idag. Har försökt få upp han ur sängen i säkert en timme snart..

Idag blir de bara lugnt, som sagt så lär inte Rickard må så bra idag. Så idag bor vi nog i soffan ;) haha !

Nu ska jag fortsätta se film !

PUSS !

FOTOGRAFERING, gravid i V.34 !


LÖRDAG

Morgon !

Gårdagen spenderade jag bara hemma. Lite skönt och vara ensam nån dag sådär faktiskt. Men helst så vill jag ha folk omkring mig nästan hela tiden. Lite jobbigt de..
I alla fall så nötte jag några avsnitt av Förhäxad igår också så jag måste be Malin om nästa box som är efter den jag har lånat :) Sedan lite senare på kvällen så fick jag sån huvudvärk så de blev en tidig kväll igår. Sedan har jag haft huvudvärk i natt också, men de känns som att de är borta nu i alla fall.. De är ju inge roligt att ha ont i huvudet om man ska leka 'modell' idag.

Resten av dagen/kvällen vet jag inte alls riktigt vad som händer. Ska
umgås med Bea i alla fall, får se vad vi hittar på :) Någonting ska man väl kunna hitta på tycker jag.

Nu ska jag väcka Rickard. Han har nämligen
lovat att dammsuga och torka golven här innan mamma, Elin och Bea dyker upp. Vilket skulle bli vid ett-tiden :)

PUSS !


Jag, mamma och Annelie <3


KORT UPPDATERING

Så, nu har jag precis varit ner i tvättstugan och slängt in en maskin. Har även diskat och plockat undan här, bara dammsugning och torkning av golv kvar. Men de skulle Rickard ta imorgon innan mamma och Elin kommer. Jag ska ju helst inte springa runt med dammsugaren och sedan får jag så himla ont så också..

Resten av dagen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Bara ta de lugnt har jag en känsla av :) Ska äta lite spagetti och kycklinggryta som vi fick med oss av mamma häromdagen. Sedan lär de väl bli några avsnitt av Förhäxad nötta idag :) 

Skriver nått ikväll !
PUSS

V.34

Idag går jag in i V.34. Tiden går så otroligt fort nu, hoppas bebis vill titta ut lite tidigare än den 2:a december. Känner mig ganska trött på att gå runt och vara gravid nu. Visst är de mysigt och så, men de är otroligt jobbigt nu på slutet. Tänkte i alla fall lägga in ett inlägg från blimamma.se. Magbilder väntar jag med eftersom att i helgen eller snarare i morgon så ska vi fotografera lite :) Mamma och Elin ska komma hit och fotografera mig, Rickard och vår lilla bebis i min mage. Vill ha några fina bilder på oss medans jag fortfarande har magen kvar. Snart är den ju borta. De är ju fint och ha som minne och så. :)

Så idag måste jag ta och plocka undan lite här hemma och göra fint om vi ska utföra de där imorgon :) Ska även umgås med Bea imorgon om hon har blivit piggare. Hon hade feber och så igår, men de visar väl sig.

Inlägg från http://blimamma.se.

BEBISEN

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.
Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

DU

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

 



PUSS !

 


Godmorgon !

Godmorgon !

Nu har jag precis fikat lite frukost. Mitt te och mackor, som vanligt ! haha. Idag vet jag inte alls vad som händer. Rickard börjar jobba vid två, men åker väl vid ett. Får se om jag stannar hemma eller om jag följer med till stan och sedan åker till mamma. De är tråkigt och sitta hemma själv :/

Nu ska jag ta och klä mig :)
PUSS !

Onsdag, 50 dagar !

Så, nu har man varit hos barnmorskan. Allting såg bra ut, lill*ns hjärtljud låg på 146 och slog så fint så :) Hade bra blodtryck och magen bara växer och växer. Tydligen så hade inte bebisen fixerat sig riktigt än, men de är nog på gång. Barnmorskan sa att bebisen låg lite på snedden. Men de är ju några veckor kvar så de hinns nog med !
Idag är de i alla fall precis 50 dagar kvar till beräknad förlossning och på fredag går jag in i v.34.

Jag har börja få så ont i ljumskar och mellan benen. Har fått en enorm foglossning såhär i slutet av graviditeten. Vilket jag tycker är så otroligt jobbigt. Jag har alltså ont i stort sett dygnet runt. Åååh, kan ingen byta med mig ?! Jag hoppas innerligt att bebisen vill titta ut tidigare än den 2 december. Vill INTE gå över tiden, inte om man ska ha såhär pass ont hela tiden :/
Jag pratade med barnmorskan om ett sådant där bälte, men de skulle kosta 300:- om man skulle låna ett genom sjukgymnasten. De kändes inte som att jag ville lägga ut dom pengarna när bebisen snart tittar ut och dessutom så måste man ju lämna igen de igen när man inte längre behöver de.. Så jag fick ett tips om att kolla på Clas Ohlson, vilket jag gjorde och där hade dom ett stödbälte för 199:- som jag köpte och de verkar fungera någorlunda i alla fall.. De är skönt med lite stöd om man säger så.

Angående bebisnamnen så är de fortfarande lite osäkert på vad de gäller pojknamnet. Vi har ett namn som vi har funderat på fram och tillbaka, kommer säkert sluta med de namnet. Otroligt gulligt namn är de i alla fall :) Men ska jag vara helt ärlig så tror jag faktiskt att de är en liten tjej som kommer att titta ut :) Jag tror de, och i princip alla som ser mig och min mage tror att de är en tjej ;) Så de är bara och vänta och se, men de är samtidigt jobbigt att inte alls veta, tycker jag..

I detta inlägg blev de mest uppdatering om min graviditet. Men de är ju roligt de också. :)

Resten av denna dag ska jag spendera här hemma hos mamma i Juniskär. Ska få god mat till middag också, pasta och kycklinggryta. Mumms ! Rickard jobbar till nio så då kommer han hit ut och hämtar mig. Så himla snäll min älskade pojkvän alltså ! ♥

Nu ska jag fortsätta titta runt lite på datorn.
PUSS !

Bebisnamn ?!

Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg nu innan jag ska ta mig ett varmt bad ;) Som sagt så har jag spenderat hela eftermiddagen framför datorn bara för att få till designen här på den nya bloggen. Hade ju blogg.se förut, men blev lite less så jag tänkte att jag skulle prova mig på bloggplatsen, vilket jag också gjorde. Jag tycker faktiskt mer om blogg.se, men jag vet inte riktigt varför :/ men men, nu är jag helt nöjd i alla fall ! :) 

Rickard jobbar eftermiddag och slutar nu vild nio. Han är väl hemma vid halv tio skulle jag tro :) Då lovade han att han skulle diska, får väl se hur de blir med de.. De är alltid jag som får ta hand om de annars så kan han nu göra de så är de helt underbart ! :)
Imorgon är de dax för ännu ett besök hos barnmorskan. De är bara och hoppas att bebis har fixerat sig så man slipper tänka på de. Vill inte göra kejsarsnitt :/, utan jag vill föda som vanligt (vaginalt). Ska även berätta de att vi har bollat mycket med olika namn för bebisen på sistone. Vi vet på ett ungefär vad bebis ska heta om de blir en tjej, men inte om det blir en kille ? Varför är de så himla svårt ?! Har ni något fint pojk-namn som ni kan dela med er av så kommentera gärna. Vill få in en massa tips ! :)

Näe, nu ska jag ta och hälla upp ett bad och lägga mig :) Skriver imorgon igen när jag varit hos barnmorskan !

PUSS !


NYSTART !

Ja, nu har jag suttit länge och grejjat med en ny design här på Blogg.se. I alla fall så blev de något konstigt fel på den gamla bloggen jag hade här på blogg.se så de fick bli en helt ny adress. Så de blev verkligen en helt ny start nu. De ska nog gå bra :) 

Så nu är det denna adress som numera gäller. Här skriver jag om sluttampen av min graviditet, om min älskade sambo Rickard och sedan vidare när bebisen kommit så kommer de uppdateras ! :)

Vad tycker ni om designen i övrigt ? Kommentera gärna !
PUSS