SÖNDAG !

Sitter nu och tittar lite på "Beck-Skarpt Läge" på 4:an. Har precis suttit och tittat i en gravid-tidning. Har läst om lite förlossningar och bedövningar och sådana saker :). Längtar som bara den tills lill*n tittar ut. Börjar känna att ALLT är jobbigt nu. Sover jättedåligt, jobbigt att , mycket halsbränna och sura uppstötninar pga att bebisen ligger och trycker mycket på mina organ :/...

imorgon och resten av veckan jobbar Rickard eftermiddag, 14-21 ca. Jag ska ta och tvätta lite hos Marianne imorgon som har en riktig tvättstuga. Ska bara tvätta lite sängkläder och gardiner.. Är inte så långt kvar tills vi flyttar så då är de skönt och ha de mesta tvättat så att säga :).
Annars så har jag inte så mycket inplanerat i veckan. Ska väl försöka storhandla lite, är tomt i frysen i princip och i skafferiet så de är dax att fylla ;) tisdag förmiddag är de dax för ett besök hos barnmorskan igen och då ska Elin följa med. Hon var så nyfiken på att få höra lill*ns hjärta och så :) och på Fredag och resten av helgen så ska Bea komma hit och umgås, så de ska bli roligt. får se vad vi hittar på för nått !

Lägger in ett inlägg från blimamma.se eftersom att jag gick in i v.35 i fredags. Skulle ha lagt in nya magbilder också, men har inte haft så mycket ork till att fotografera magen idag. Så de fixar jag i veckan :).

inlägg från http://blimamma.se och V.35.

BEBISEN

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

DU

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

 

 


PUSS !
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback