V.21 med lillebror ♥


Din graviditet startade Lör 23 nov 2013.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 7 dec 2013 (ägglossningen).
Du är på dag 144 av 280. (51,4%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och fulla dagar (v20+3).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 29 aug 2014 
Du har 136 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Nu har alla organ bildats men det kommer att ta många veckor innan de mognat och börjar fungera. Fostret har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Det kan höra och reagerar på både ljud och ljus.

Livet i livmodern är inte ansträngande, fostret lever i ett viktlöst tillstånd och behöver inte göra av med mycket energi. Det är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför mammans mage.

Mamma

Nu upplever många att en behaglig tid börjar. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över, men vissa fortsätter att må illa. Humöret brukar vara mer stabilt och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten kanske inte har börjat än.

Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo men viktuppgången är individuell. Om du äter näringsriktigt behöver du inte oroa dig för några extra kilon.

En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att barnet i magen nu upplevs alltmer som en individ och dina tankar, fantasier och önskningar allt oftare rör sig kring barnet.

Egna tankar:

Ja, kan ju säga att denna graviditet går så mycket snabbare än sist då jag väntade Theodor känns de som. Men de är väl för att man har gått igenom det en gång kan jag tro. Har i alla fall gått över haöva tiden nu, tyckte jag nyss fick ett plus på stickan ;) haha.. 

Jag känner av lillebror allt mer, endast några få stunder under dagen då de är lugnt. Mest liv blir de på kvällen då man lagt sig i sängen. Då början han kicka igång riktigt och igår kunde Rickard känna av den lille i magen för första gången då han fick en puff på sin hand ♥

 

 
(Bilden är två dagar gammal)
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback