Det här med talet..?

Nu på morgonen så har jag tagit och plockat fram i stort sett alla Theodor's böcker för att se vilka som kan passa att sitta och kika i senare i eftermiddag.
 
För er som känner oss och umgås med oss vet att Theodor är dålig på att prata. Han kan just nu bara säga några enstaka ord, mamma säger han hela tiden i princip, pappa har han bara sagt någon enstaka gång. Äpple kan han säga och titta har han också sagt någon gång. Han har sagt ord som bara framkommer en gång, inte igen. 
Farmor har han också sagt, ungefär en-två gånger. Jag och Rickard börjar nu bli lite oroliga, han är ju 2 år och två månader, så han ska ju kunna prata?..
Vi har tidigare pratat om detta och tänkt att de kan ha varit för att han faktiskt är för tidigt född, men nu börjar man tänka ett steg längre. Vi vill inte att han ska bli utstött på dagis eller liknande. I stort sett alla andra barn på hans avdelning på dagis pratar, men inte våran Theodor? ..
 
Jag känner hur ledsen jag är inombords nu då jag pratar om de. Men när man pratar med närstående eller andra mammor så säger dom att pratet ja de kommer när de kommer osv. Ska man bara gå och vänta?.. Han kanske inte känner sig redo helt enkelt? Vi vill inte behöva gå till en specialist i ämnet eller höra av någon annan att de är något fel på vår son!? 
 
Jag har suttit och sökt på google för att se om några andra har/haft samma problem med deras barn osv.. Läste att de kan ta tid och att barnet börjar prata när de är redo och en massa sådanna saker. Så vi ska ni försöka "införa" att sitta med Theodor och kolla i hans böcker en stund om dagen för att se om vi märker av någon skillnad av hans tal. Han är en så underbar liten kille och han är så duktig på många andra sätt. Han kan t.ex. klä på sig själv, ta på sig skor själv,han städar efter sig om han spritt ut några leksaker på golvet, han hjälper mig och hänga tvätt, ja de är en del av de han kan göra själv. Men de är just detta med talet ..
Vi tycker de är jobbigt och vi är oroliga?!
 
Är det någon som har några tips angående detta med talet hos små barn?
 
 
 


hej belinda
det var ju ett tag sen du skrev detta inlägget så allt kanske har ändrats, men pratar han fortfarande lika dåligt kanke ni skulle kolla med bvc om ni kan få träffa en logoped eller dyligt..det kan ju va så enkelt att typ strängen under tungan är för kort och därför gör det svårt för han att snacka

Svar: Han har blivit bättre på att prata, de tycker jag. Men de är just de att han har sagt så mycket ord, men dom kommer bara en gång, inte fler. Så jag tror att de har med att göra att han är för tjurig på att prata om man säger så. :P Eller att han vill känna sig mindre än vad han är.
Belinda Andersson

2013-08-15 | 12:12:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback