Theodor´s talförmåga.

Jag har vid ett tidigare tillfälle informerat här om Theodor och hans tal. Han har inte pratat mycket alls, inte som andra barn gör i hans ålder. Men nu verkar de ha börjat släppa, vilket vi tycker känns underbart. Man går ju här och är småorolig över att han inte pratar och är snart tre år. Men som sagt, nu har de börjat släppa :)

I september så tog hans fröknar på förskolan kontakt med en talpedagog som kom och infortmerade lite om hur man kan "locka" fram talet. Han har bland annat fått en pärm på dagis med bilder och text som han kan kolla i och man ställer frågor om bilderna för att han ska svara osv. Just den pärmen har väl inte fungerat så speciellt bra, men han tycker om och kolla i den och i en speciell bok som finns på dagis. En bok om pippi, det står en rad med text och sedan stora bilder. 
Hon berättade även att dem stödtecken som dom snvänder sig av på dagis är mycket bra. Det är en bro över till det talande språket. Så nu har dem ökat med fler tecken som dem använder på hans avdelning. Han använder dem även här hemma :)
 
 
Tidigare har Theodor endast sagt mamma och äpple i princip. Han har även sagt fler ord, men dem har bara kommit 1-2 ggr sedan har han inte sagt de fler gånger. De är ord som: ammo (farmor), onny (Johnny, farbror), pappa, röd och ja fler ord var det säkert. 
Nu har det utvecklas ganska bra de senaste veckorna. Nu säger han ord som: pappa, pippi, isa (Liza), minna (mina), miam (Liam på dagis), äpple, dis (godis), oya (fröken Tuja på dagis). Ja de är de ord jag kommer på såhär på rak arm just nu. Han kan även säga korta meingar: Min den (den är min), min pappa
 
Det är så roligt att han har börjat prata. Han blir så stor, så stor. Känns helt ofattbart att han snart är 3 år. Det är bara drygt 1 månad kvar. Min bebis är inte längre någon bebis :')
 
Vi har även fått en tid nu för 3-års kontrollen som fokuseras just på talet. Fröknarna på förskolan har tät kontakt med bvc om theodor just för att hans tal är försenat. Vilket gjorde att vi fick en tid ganska snart. Vi ska dit den 11 oktober, alltså nästa Fredag :) Så vi får se vad sköterskan där säger om allt då.
 
Jag ska tillägga det också att han är inte försenad på något annat sätt i utvecklingen utan det är bara hans tal. Han motorik är det absolut inget fel på alls. Han kan saker idag som andra barn i hans ålder kanske har lite svårt att lära sig, saker som tar tid att lära sig. För Theodor tar de inte lång tid alls innan han har lärt sig något nytt. Dels så har han ju en eldriven fyrhjuling som han fick då han fyllde två, men den är från 3 år. De tog ungefär en vecka så klarade han det där galant. Han klär på sig helt själv också, visst kan det bli bak och fram ibland eller fel fot på skorna, men de hör ju till det. Jag är så stolt över att han är så duktig som han är ;')
 
 
En bild utav många favoriter på min fina kille! ♥
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback